Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupání

CHOMUTOV - Muž sebral v prodejně oblečení i peníze, Rozbití skla a napadení, Zaměřil se na kamery..... 

Objasněné vloupání
Policejní komisař obvinil z krádeže muže ve věku 22 let z Jirkova. Již v květnu letošního roku vnikl do prodejny v Jirkově, kde odcizil nejen různé oblečení, ale i pokladnu s hotovostí. Za sebou zanechal celkovou škodu za 10 tisíc korun. Rejstřík trestů pak potvrdil, že za poslední tři roky byl za krádeže již odsouzen nepodmíněným trestem odnětí svobody a to Okresním soudem Chomutov. Z výkonu trestu byl propuštěn a byla mu stanovena zkušební doba, která končí až v roce 2016.

Rozbití skla i napadení
Policisté v Kadani vyšetřují incident, ke kterému došlo poblíž místního marketu na Chomutovské ulici. 39letý muž přistoupil k vozidlu poškozeného a úderem ruky mu rozbil u auta čelní sklo. Pak fyzicky zaútočil i na poškozeného, když vystoupil z vozidla. Muži zákona skutek vyhodnotili jako výtržnictví. Co bylo příčinou uvedeného jednání, nadále vyšetřují.

Zaměřil se na kamery
Obvinění z krádeže si převzal 23letý muž z okresního města. Policisté prokázali, že během června letošního roku v několika případech odcizil z domů v Jirkově bezpečnostní kamery. Poškozenými dveřmi vnikl do domu v ulici Pionýrů, kde nainstalovanou kameru poškodil. Tři kamery však odnesl z domu v ulici G. Svobody a další pak z domu v ulici Smetanovy sady. Za sebou zanechal celkovou škodu za téměř 25 tisíc korun. Kromě toho policisté zjistili, že z odstaveného sanitního vozu v ulici Hrdinů sebral mobilní telefon poškozeného v hodnotě 1500 korun. Vyšetřování nadále pokračuje.

Kradl cigarety
44letý muž z Jirkova je podezřelý z krádeže. Na začátku měsíce přijel do obce Hora sv. Šebestiána, kde navštívil prodejnu čerpací stanice. Za provozu odcizil několik kusů kartonů cigaret. Druhý den své jednání zopakoval a odnesl další cigarety. Škoda se vyšplhala na 6 tisíc korun. Muži bylo sděleno podezření z uvedeného trestního činu, vyšetřují chomutovští policisté.

Poškrábané vozidlo
Policisté v Jirkově pátrají po totožnosti neznámého vandala, který na obchvatové komunikaci ulice Krušnohorská poškodil zaparkované vozidlo Audi A3. Na majitelku čekalo nemilé překvapení, když u auta našla poškozený lak na karoserii, kapotě, blatníkách, nárazníkách i na dveřích. Oprava byla odhadnuta na 42 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

22. července 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem