Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění dvou případů majetkové trestné činnosti

Bruntál- zloděje pronásledoval na kole, kradené věci se našly ve sběrně a další  

 
Narazil do stromu
Krátce před půl pátou odpoledne dne 10.5.2012 projížděl obcí Oborná cyklista ve věku přes 45let.
Náhle došlo k jeho vyjetí za levý okraj komunikace, kde narazil do stromu. Cyklista byl letecky transportován do FN v Ostravě. Na místě nebylo možné u cyklisty, vzhledem k charakteru utrpěných zranění, provést dechovou zkoušku na alkohol.  
 
 
Nedala přednost
Ve čtvrtek 10.5.2012 došlo v Krnově na křižovatce ulic Opavská a Palackého k dopravní nehodě.
Řidička jedoucí s osobním vozidlem Honda CR-V pravděpodobně vlivem oslnění sluncem přehlédla a nedala při odbočování vlevo z hlavní silnice Opavská přednost motocyklu Honda CBR jedoucímu v protisměru po hlavní silnici. Došlo ke střetu přední části vozidla řidičky s levým bokem motocyklu, který po střetu v křižovatce spadl na pravý bok. Při nehodě byl lehce zraněn řidič motocyklu (pohmožděniny nohy a rukou) a byl převezen RZS k ošetření do nemocnice. U obou řidičů byly zkoušky na alkohol negativní. Následkem nehody vznikla na motocyklu škoda ve výši okolo 40 tisíc Kč, na vozidle pak škoda okolo 80 tisíc Kč.     


 
Řídili i přes zákaz  
 
Dne 10.5.2012 byl v době okolo 17:50 hodin kontrolován v Krnově u křižovatky ulic Jesenická, Mikulášská a Albrechtická řidič ve věku okolo 40let jedoucí s vozidlem Fiat. Hlídkou bylo na místě zjištěno, že řídí i přes zákaz řízení motorových vozidel a to na dobu 18ti měsíců od nabytí právní moci dne 15.září 2011. Muži byla další jízda zakázána a ještě téhož dne mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.   
 
 
Rovněž dalším dvěma řidičům bylo dne 10.5.2012 sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.    
První 32letý řidič se měl činu dopustit tím, že dne 27.4.2012 byl přistižen hlídkou ve Vrbně pod Pradědem, že v ranních hodinách řídí vozidlo Opel i přesto, že mu byl OS vysloven zákaz řízení ( do listopadu 2016 ).
Také druhý 42letý řidič řídil motorové vozidlo v Bruntále během března 2012 a to pět přes vyslovený zákaz řízení v trvání až do července 2013.  
 
 
 
Objasnění  případů  krádeží – Krnov, Dvorce
Na základě intenzivního šetření policisté objasnili případy krádeží z března - května 2012.
 
V souvislosti s prověřováním případu byl policisty zjištěn možný pachatel vloupání do rodinného domu v Krnově. 34letý muž se následně k činu doznal a bylo mu dne 10.5.2012 sděleno podezření   ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže. 
Podezřelý měl v dopoledních hodinách dne 3.5.2012 v Krnově na ulici Bartultovická vniknout do rodinného domu. Zde využil pootevřené okénko od WC, které se mu bez poškození podařilo otevřít a vniknout do objektu. Z domu odcizil finanční hotovost ve výši 8 tisíc Kč a zlaté šperky. Při tomto jednání byl však přistižen majitelem, který se mezitím vrátil domů. Majitel požadoval po muži vysvětlení, ale podezřelý následně i s kradenými věcmi se dal na útěk. Prchajícího zloděje začal pronásledovat na jízdním kole jeden ze sousedů, který incident z venku sledoval. Pachatel při útěku odcizil jízdní kolo na ulici SPC, za použití kterého svému pronásledovateli následně ujel.
Podezřelý se rovněž doznal i ke krádeži tohoto jízdního kola. Policisty bylo jízdní kolo nalezeno pohozené na ulici Rooseveltova u Domova seniorů. 
Těchto činů se podezřelý dopustil i přes skutečnost, že byl za takové činy na základě rozsudku OS v  únoru 2012 odsouzen k trestu obecně prospěšných prací.    
 
I další šetření ve věci majetkové trestné činnosti skončilo úspěšně. Policisté objasnili případ, který se stal od 6.3.2012 do 5.4 2012. V uvedené době z areálu bývalého zemědělského podniku v obci Dvorce došlo po odstranění přívodního elektrického kabelu k odcizení čtyř kusů patkových elektromotorů, z haly pak z míchačky krmných směsí byl odcizen přírubový elektromotor a z vyskladňovače travního semene převodový elektromotor. Celková škoda byla vyčíslena na částku 110 tisíc Kč. Na základě šetření byl vypátrán a z výše uvedeného činu je podezřelý 28letý rmuž, kterému bylo dne 10.5.2012 sděleno podezření z přečinu krádeže. Šetřením bylo zjištěno, že postupně ve třech případech prodal ukradené věci ve sběrně druhotných surovin v Bruntále a to za celkovou částku okolo 5 tisíc Kč. Peníze následně užil pro vlastní potřebu.  
 
 
 
komisař por. Ing.. Ivana Křištofová
 ze 10.5.2012
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem