Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasnění krádeže z Xterry 2014

Prachatice – Křišťanovice - Prachatičtí kriminalisté dopadli pachatele krádeže tří speciálně upravených jízdních kol za téměř 500 000 korun. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 25letého muže z Ústecka, jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže, spáchané formou spolupachatelství, které se měl dopustit tím, že s blíže neustanovenou osobou, během srpnového víkendu v roce 2014, kdy se pořádal závod Xterra v Prachaticích, odcizil zahraničním závodníkům z kempu u obce Křišťanovice tři závodní jízdní kola značky Storck Rebel 7, Strorck 029 a Giant, čímž jim způsobil škodu za téměř 500 000 korun. Jízdní kola, která byla s největší pravděpodobností prodána, se přes veškerá opatření prozatím vypátrat nepodařila.

Prachatickým kriminalistům se však díky vytrvalé a houževnaté práci, jak na základě vlastního operativního šetření, tak i díky dobré mezinárodní spolupráci s rakouskou policií, podařilo obviněného zadržet, a to v prosinci 2016 v obci Dolní Dvořiště.

V pondělí 13. února 2017 podali proti obviněnému prachatičtí kriminalisté na okresní státní zastupitelství návrh na podání obžaloby, kteří ho stíhají na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Obviněný se trestné činnosti dopouštěl již v minulosti, a to nejen na území České republice, ale i v jiných zemích Evropy.       

Další související tiskové zprávy:

http://www.policie.cz/clanek/tri-specialne-upravena-jizdni-kola-jsou-pryc.aspx

http://www.policie.cz/clanek/pomozte-k-odhaleni-pachatele.aspx

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

17. února 2017

vytisknout  e-mailem