Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasnění případů

Strakonice – Způsobená škoda dosáhla 61 000 korun. 

Strakoničtí policisté ve spolupráci s kriminalisty dopadli pachatele krádeží jízdních kol ve Strakonicích a krádeží zboží v obchodech. Podezřelým je 31letý recidivista ze Strakonic. Policisté jej viní z krádeže jízdního kola Bulls Coperhead 29 v hodnotě 28 000 korun, které měl podezřelý muž odcizit dne 25. srpna 2018 ze závěsného stojanu na jízdní kola upevněného na osobním automobilu v ulici Luční ve Strakonicích. Muž má na svědomí také krádež jízdního kola zn. Madison, na kterém jej policisté těsně po krádeži zadrželi. Kolo jim dobrovolně vydal. Muž je známý nejen policistům ale také detektivům v supermarketech a obchodech, neboť policii do obchodů často volali právě proto, že muž nezaplatil za vybrané zboží. Policisté ho viní z krádeží v minimálně deseti případech, kdy muž bral v regálech různé zboží, především drogistické, ale také alkohol a potraviny.

Obviněný muž od června do září tohoto roku způsobil škodu v celkové výši 60 900 korun.

Na svědomí má také napadení muže, kterému neuhradil útratu v baru. Na upozornění zákazníka reagoval tak, že vytáhl pepřový sprej a stříkl mu jej do obličeje, poté ho napadl a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Policisté muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, ublížení na zdraví v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví. V případě pravomocného odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

30. září 2018

vytisknout  e-mailem