Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění série vloupání do prodejen

a další zprávy za víkend z Bruntálska 

Z chatky odcizil vrtačku
V době od 27. do 28.2.2010 v Rýmařově na ulici Nádražní rozbil dosud neznámý pachatel okno chaty v zahrádkářské kolonii a vnikl dovnitř. Odcizil elektrickou vrtačku v hodnotě 600 Kč. Poškozením okna způsobil škodu 1 000 Kč.
 
Zboží si naskládal do papírových krabic
V Krnově na ulici Nádražní ze soboty 27. na neděli 28.2.2010 dosud neznámý pachatel vypáčil okno prodejny potravin. Vnikl dovnitř a do papírových krabic si naskládal zboží - zejména alkohol, tabákové výrobky a potraviny v hodnotě kolem 40 tisíc Kč. Tyto si odnesl a svým jednáním způsobil škodu v celkové škodě 42 tisíc Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Bral sladkosti a alkohol
V neděli 28.2.2010 v dopoledních hodinách v Rýmařově vnikl dosud neznámý pachatel do restaurace na ulici Tř. Hrdinů. Odstranil visací zámek na mříži, která odděluje chodbu od restaurace a vešel dovnitř. Odcizil různé cukrovinky, žvýkačky a alkohol v hodnotě kolem 7 tisíc Kč. Na místě činu byl následně nasazen služební pes Yago, který vypracoval pachovou stopu v délce 200 metrů.
 
Předjížděl auto, které odbočovalo
Dopravní policisté šetřili v sobotu 27.2.2010 dopravní nehodu dvou vozidel v křižovatce mezi obcemi Karlovice, Vrbno pod Pradědem a Pustá Rudná. 23letý muž začal s vozidlem BMW z levé strany předjíždět vozidlo Audi, když jeho 45letý majitel odbočoval vlevo na obec Karlovice. Došlo ke střetu přední části bavoráku a zadní části audiny. Při ohledání místa nehody policisté zjistili, že řidič BMW měl před předjížděním audiny přejet přes plnou čáru. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 350 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno negativní dechovou zkouškou.
  
Chtěli se projet, ale s cizím autem - byli zadrženi
Bruntálští policisté chvíli po činu zadrželi v sobotu v nočních hodinách tři mladíky, kteří násilně vnikli do dvou vozidel v Bruntále a chtěli se s nimi projet, což se jim nepodařilo.
Tři pachatele ve věku kolem 20 let zadrželi a po jejich vystřízlivění jim sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci a pokusu neoprávněného užívání cizí věci. Toho se měli dopustit tím, že v sobotu 27.2.2010 po 02,00 hodině na parkovišti na ulici Květná vnikli za účelem užívání do zaparkovaného vozidla Forman a snažili se ho nastartovat, následně roztlačit, což se jim nepodařilo. Tak přešli o pár metrů dále a zde nohou vykopl jeden z nich okno škodovky, kterou chtěli nastartovat a užívat. To se jim však nepodařilo a policisté je zde zadrželi. Všichni byli pod vlivem alkoholu, policisté jim při dechové zkoušce naměřili od 0,90 do 1,54 promile alkoholu. Svým jednáním způsobili škodu ve výši 6 tisíc Kč.
 
Využila jeho podnapilosti a odcizila mu peněženku
Rýmařovští policisté šetří krádež peněženky. V podvečerních hodinách dne 26.2.2010 v Rýmařově v restauraci na náměstí Míru neznámá pachatelka využila nepozornosti 61letého muže, který byl v podnapilém stavu. V nestřeženém okamžiku mu z pravé zadní kapsy kalhot odcizila peněženku s finanční hotovostí 15 tisíc Kč a s doklady.  
 
Z chaty odnesl nářadí
V době od 12. do 26.2.2010 v Břidličné se dosud neznámý pachatel vloupal do zahradní chatky v zahrádkářské kolonii na ulici Nerudova. Po rozbití okna vnikl dovnitř a odcizil křovinořez a dvě reprobedny. Způsobená škoda činí 14 tisíc Kč.
 
Vzal si auto na uvěr, který pak neplatil
Z trestného činu úvěrový podvod byl v těchto dnech policejním komisařem obviněn 35letý muž z Horního Benešova. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v září 2007 uzavřel v Bruntále v prodejně automobilů úvěrovou smlouvu na koupit peugeotu. Zavázal se po dobu pěti let hradit měsíční splátky ve výši kolem 2 500 Kč. Do smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a měsíčním příjmu. Zaplatil pouze prvních dvaadvacet splátek a další již neuhradil. Způsobená škoda činí přes 93 tisíc Kč.
 
Vloupání do vozidel
V průběhu víkendu policisté šetřili v okrese hned několik případů vloupání do vozidel.
Ve Světlé Hoře v době od 25. do 26.2.2010 dosud neznámý pachatel vnikl do fordu a z místa nad zavazadlovým prostorem odcizil krycí plato i s dvěma kulatými reproduktory. Způsobená škoda činí 2 500 Kč.
V Krnově ve stejnou dobu neznámý pachatel na ulici Dvořákův okruh a Svatého Ducha rozbil okna zaparkovaného fiatu a renaultu. Z obou vozidel odcizil autorádia. Způsobená škoda činí 7 000 Kč. 
 
Policisté objasnili sérii vloupání do prodejen v Rýmařově
Rýmařovští policisté ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty objasnili sérii šesti případů vloupání do různých prodejen v Rýmařově.
Těchto případů se měli dopustit 23letý mladík spolu se svými dvěma mladistvými kamarády. Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech jejich trestní stíhání pro přečin či provinění přečinu krádeže. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že v Rýmařově šestkrát násilně vnikli do tří prodejen, kde odcizili hlavně cigarety, potraviny, pečivo, časopisy a další zboží. Věci si rozdělili a pečivo zkonzumovali. Způsobená škoda činí nejméně 12 tisíc Kč.
                 
                                                      
 komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem