Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasnění

Strakonice - Policisté zahájili trestní stíhání.  

Strakonickým kriminalistům ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení policie v Blatné se podařilo objasnit březnový případ vloupání do klempířské dílny a veterinárního střediska v Blatné. Vloupání mají na svědomí tři muži ve věku 27, 30 a 37 let, kteří  po násilném vniknutí vlezli do dílny, kde odcizili různé nářadí, včetně elektrického, v hodnotě 13 500 korun.
Ve veterinárním středisku, kam vnikli po proražení zdi v zadní části budovy, odcizili vybavení ordinace za více než 120 000 korun. Pachatelé odnesli počítač z ultrazvukového kompletu, vlastní modem ultrazvuku, poškodili laparoskop, otoskop, LCD monitor a lednici. Další škodu  majiteli způsobili na poškozených věcech v ordinaci.Celková škoda je vyčíslena na přibližně 341 000 korun.
Pachatelé odcizené  věci odvezli  osobním automobilem a vozidlo následně ponechali odstavené na polní cestě nedaleko obce Uzeničky. V nalezeném vozidle policisté nalezli  část odcizených věcí.
Policisté zahájili proti mužům trestní stíhání pro spáchání trestného činu  krádeže a poškozování  cizí věci.  Třicetiletý muž je navíc podezřelý z trestného činu řízení motorového  vozidla bez řidičského oprávnění, neboť řídil osobní automobil a není držitelem  příslušného řidičského oprávnění.
 

vytisknout  e-mailem