Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Objasněno devět krádeží

KLATOVY - Jednadvacetiletého pachatele policisté zadrželi. Podle rozhodnutí soudu byl vzat do vazby. 

     Policisté v Klatovech přijali v uplynulých týdnech několik oznámení o vloupání do různých objektů v Klatovech i v okolí.

Poslední dva případy byly zjištěny v neděli 3. července tohoto roku, kdy pachatel vnikl v noci z 2. na 3. července do řadové garáže v ulici Koldinova, kde rozbil skleněnou výplň v okně a vnikl do vnitřních prostor, kde odcizil různé věci.

V ulici U Pazderny vnikl na oplocený pozemek u objektu, kde vypáčil dveře a uvnitř rozbil několik výplní ve dveřích a odcizil různé věci. Podezřelý jednadvacetiletý muž z Plzně byl policisty dopoledne zadržen a převezen do policejní cely.

Následně muž od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a byl obviněn ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

     Do rekreační chaty vnikl v obci Točník v noci z 5. na 6. června po vypáčení vchodových dveří, okenice a rozbití skleněné výplně okna a uvnitř odcizil dvě piva.

     V lokalitě Pod Hůrkou vnikl na oplocený pozemek v noci ze 6. na 7. června a odcizil ruční nářadí a kabel.

     V zahrádkářské kolonii muž vnikl počátkem měsíce června na tři oplocené pozemky v ulici K Letišti a  po rozbití skleněných výplní v oknech vnikl do tří chat, kde odcizil různé věci.          

V ulici Dvořákova na pozemku u domu odcizil pánské jízdní kolo, které bylo uzamčeno lankovým zámkem.

V obci Štěpánovice opět vnikl na pozemek u chaty a odcizil různé elektrické nářadí, spací pytel, odznaky a hudební nástroj.

Pachatel svým jednáním způsobil škodu na zařízení a odcizením věcí, která přesahuje 83 tisíc korun.

Podle rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

7. července 2016

 

vytisknout  e-mailem