Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Objasněno patnáct případů krádeží

KLATOVY - Muž byl obviněn z přečinů krádež a porušování domovní svobody. V uplynulých třiceti dnech kradl patnáckrát a byl vzat do vazby. 

      Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování 23letý muž z Janovicka, který byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, z části ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.
Muž se dopouštěl protiprávního jednání  v Klatovech, kde spáchal patnáct skutků, v době od počátku měsíce prosince loňského roku do pátku 2. ledna letošního roku.
 
    V první polovině měsíce prosince v chatové osadě Na Harfě vnikl na pozemek a z chaty vzal elektrickou sekačku. U prodejny na ulici Domažlické v noci z 10. na 11. prosince z bedny na tiskoviny vzal časopisy a noviny.
 
     Do obchodního domu na ulici Domažlické přišel během dvou dnů třikrát a kradl různé zboží. Poprvé v pondělí 15. prosince po patnácté hodině vzal AKU šroubovák v hodnotě 1 799 Kč a podruhé stejný den po devatenácté hodině AKU šroubovák za 2 799 Kč a zboží odnesl bez úhrady. V pondělí 16. prosince prošel pokladní zónou s příklepovou vrtačkou za 2 990 Kč a byl přistižen pracovníky obchodu, kteří přivolali hlídku policie.
 
     O tři dny později v prodejně si na sebe oblékl mikinu za 349 Kč a odešel. V pondělí 22. prosince z chodby domu vzal jízdní kolo a 24. prosince na ulici Plánické z chodby vzal dva detektory kovu.
 
     V době od 24. do 25. prosince násilně otevřel vchodové dveře do domu v ulici Měchurova a na chodbě odcizil jeden pár bot zn. Adidas. V domě na ulici Rozvoj ve čtvrtek 25. prosince ve večerních hodinách taktéž poškodil dveře a odcizil obuv zn. Nike. O den později ukradl další sportovní boty v domě na ulici Kličkova.
 
     Na ulici Plzeňské v domě z balkónu odnesl dvě krabice s vánočním cukrovím o váze 6 kg. V zahrádkářské kolonii se dne 28. prosince pokusil vniknout na oplocené zahradě do kůlny. Ve středu 31. prosince vnikl do budovy na ulici Domažlické a odnesl počítač s dalšími doplňky.
 
      V pátek 2. ledna ve dvanáct hodin na Studentské ulici přistoupil k důchodkyni a z tašky, kterou měla v levé ruce, ženě odcizil peněženku s dalšími doklady i s finanční hotovostí a utekl. Tentýž den odpoledne v domě na ulici Mánesova z chodby vzal dětský kočárek. Ve dvacet hodin večer v obchodním domě na ulici Domažlické odcizil různé zboží v hodnotě 8 596 Kč a prošel bez úhrady pokladní zónou, utekl a následně byl zadržen hlídkou strážníků a předán policistům.
 
     Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech. V pondělí soud rozhodl o vzetí muže do vazby. Celková výše škody přesahuje padesát tisíc korun.
 
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
6. 1. 2015

vytisknout  e-mailem