Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Objasnili jsme sérii vloupání do motorových vozidel v Novém Boru

ČESKOLIPSKO - Pachatel si už převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. 

V pondělí 11. prosince  si převzal 53letý muž z Novoborska usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže dílem ve stádiu pokusu a dílem dokonané, dále pro poškození cizí věci a také pro neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s celkovou škodou 70 500 korun.

Jeho trestnou činnost objasnili kriminalisté poté, co se v průběhu 10 dnů na sklonku listopadu vloupal v Novém Boru do 10 motorových vozidel. Do nich vnikl ve všech případech po rozbití okénka.  Majitele připravil o volně odložené věci, autorádií nebo dalšího vybavení vozidla se nevšímal. V jeho rukách skončily například  mobilní telefon, peněženka s platebními kartami, hřbitovní svíčka, pletené rukavice, airsoftová pistole a nebo čerstvě nakoupené potraviny. vloupání 4

Ke své trestné činnosti se kriminalistům přiznal a řekl jim, že je vlastně rád, že ho vypátrali. Tím prý pro něj jeho zoufalství skončilo a jemu se ulevilo. Do protokolu vypověděl, že se po ztrátě zaměstnání a následném rozvodovém řízení dostal do finanční tísně, kterou neuměl jinak řešit. Kradl prý proto, že měl hlad. Proto interiéry vozidel nijak neplenil a hledal v nich hlavně  něco k jídlu nebo věci, které může prodat a za získané peníze si koupit jídlo. Za potraviny jednou také v obchodě zaplatil kradenou platební kartou, další pokusy o nákupy mu nevyšly, protože ji majitel zablokoval.  Jde o muže, který do listopadu letošního roku vedl spořádaný život. Svého činu lituje a je si plně vědom toho, že pokud by chtěl svou trestnou činnost zopakovat, skončil by ve vazební věznici. 

13. 12. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vloupání 1

vloupání 1 

Detailní náhled

vloupání 2

vloupání 2 

Detailní náhled

vloupání 3

vloupání 3 

Detailní náhled

vloupání 4

vloupání 4 

Detailní náhled

vloupání 5

vloupání 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem