Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Chtěl policisty uplatit

Deset tisíc korun každému nabízel majitel padělků textilu a obuvi. 

IMG_7521.JPG
Dnes 2. 11. 2008 ve 20:50 hod. kontrolovali policisté inspektorátu cizinecké policie Brno v rámci schengenského pátrání nedaleko křižovatky ulic Olomoucká a Řipská v Brně, dodávkové vozidlo značky VW bílé barvy. Vozidlo řídil státní příslušník Vietnamu. Po kontrole dokladů, které měl čtyřicetiletý cizinec v pořádku, přišla na řadu kontrola zavazadlového prostoru.
 
Po otevření zadních dveří policisté zjistili, že celý zavazadlový prostor je vyskládán plagiáty textilního zboží a obuv různých světových značek, jako například Adidas, Puma, Nike apod. . Cizinec však uvedl, že zboží není jeho a zatelefonoval majiteli vozidla i zboží. Na místo za několik okamžiků přijeli muž a žena (54), oba státní příslušníci Vietnamu. Muž se s policisty nejdříve pokoušel domluvit, aby na celou věc zapomněli a pak jim nabídl úplatek, každému ve výši 10 000 Kč s dovětkem, zda to bude stačit.
 
Policisté samozřejmě odmítli a prostřednictvím operačního střediska si vyžádali součinnost další hlídky cizinecké policie a kriminalistů z brněnského Městského ředitelství Policie, kteří místo činu ohledali a celou věc si převzali.
 
Fotogalerie
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem