Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Elitami mezi policejními psy služby cizinecké policie

Ve dnech 2. až 7. června 2008 se konala soutěž psovodů se služebními psy „ O putovní pohár ředitele Policie České republiky služby cizinecké policie“.  

Každodenní důsledná příprava a spolupráce psovoda a jeho psa v rámci služební kynologie přinesla zasloužený úspěch v celorepublikové soutěži. Psovodi ze skupiny služební kynologie v Českých Budějovicích a Strážném se soutěže zúčastnili, aby prověřili a vzájemně porovnali schopnosti kolegů s jejich čtyřnohými spolubojovníky.
Skvělé druhé místo v kategorii ve vyhledávání výbušnin a nástražných výbušných systémů obsadili prap. František Pojedinec se psem Quatanem, v kategorii pátracích psů ppor. Petr Šindelář se psem Wabim a třetí místo v kategorii ve vyhledávání omamných a psychotropních látek ppor. Pavel Janoušek se psem Ralfem.
Plnění úkolů v náročných soutěžních disciplínách v kategoriích, jako jsou pachové práce, poslušnost nebo obrana, je velmi důležité pro samotné uplatnění v praxi při práci v terénu, například na místě trestného činu či při pátracích akcích a záchraně lidského života.

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem