Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Jízda bez řidičského oprávnění

Jezdí a mají vysloven zákaz řízení 

     Dne 23. srpna ve večerních hodinách zastavila hlídka policistů Inspektorátu cizinecké policie Český Krumlov se sídlem v Dolním Dvořišti na pozemní komunikaci v obci Malonty řidiče motorového vozidla Škoda Felicia combi. Osmadvacetiletý muž hlídce na výzvu nepředložil řidičský průkaz. Při následné kontrole zjistili, že mu byl Okresním soudem v Českém Krumlově vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2010.

     S obdobným případem se dne 22. srpna v odpoledních hodinách setkali i cizinečtí policisté z Českých Budějovic. Krátce po čtrnácté hodině na ul. Branišovská v Českých Budějovicích stavěli vozidlo značky Opel Omega, ale řidič se snažil vyhnout policejní kontrole tím, že vozidlo zastavil a odjel opačným směrem. Hlídka začala vozidlo pronásledovat a následně jej dostihla na lesní cestě v lokalitě zvané V Boru. Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že třiačtyřicetiletý muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do ledna roku 2009.

     V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení dle § 179a trestního řádu.


vytisknout  e-mailem