Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oblečení do zimního počasí

LIBEREC – Policisté vyšetřovali případ krádeže oblečení. 

V úterý 23. ledna v 17:00 hodin se rozhodl mladý muž k tomu, že si krádeží opatří nějaké teplé zimní oblečení. Zavítal tedy do obchodního centra v Liberci a vybral si krámek s pánskou konfekcí. Netrvalo dlouho a do oka mu padlo několik zajímavých kousků. S oblečením v ruce si to zamířil do zkušební kabinky, kde strávil několik chvil. Jakmile si vyzkoušel vše, co si z vystavovaného zboží prodejny vybral, nijak neváhal a jedny padnoucí kalhoty zastrčil do útrob své igelitky. Ostatní zboží opět spořádaně vrátil zpět na prodejní pult.

Podivně se chovajícího muže již v tuto chvíli sledovali bedliví pracovníci prodejny. 21letý mladík z Liberce se ve svých „nákupech“ nijak neomezoval a zašel i do vedlejší prodejny. Scénář se opakoval jen s tím rozdílem, že padnoucí oblečení neskončilo tak, jako v předchozím případě odcizené kalhoty, tedy v igelitce, ale přímo na mladíkově těle. Zřejmě v domnění, že ošálí vnímavé prodavačky, do oblečení se rovnou nasoukal. Jeho vzezření inovované skvěle padnoucí bundou s neméně slušivými kalhotami však nikoho neoklamalo. V prostorách pokladen, kam se mladý recidivista zanedlouho vydal, tak nevyhnutelně došlo ke konfrontaci s pracovníky ostrahy.

Přivolaní policisté po neodkladných úkonech pak mladíka přepravili na služebnu, kde mu sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Škoda, kterou mladík odcizením věcí způsobil, dosáhla téměř tří tisíc korun.

 

24. ledna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem