Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obohacoval se na úkor druhých

LITOMĚŘICE – Jeho revírem byl internet… 

Litoměřickým kriminalistům se podařilo odhalit internetového podvodníka. V období od září 2009 do konce března 2014 nabízel prostřednictvím internetových inzertních a aukčních portálů zboží v úmyslu opatřit si finanční prostředky. Nabízel zejména mobilní telefony, výpočetní techniku, zbraně nepodléhající registraci a elektroniku. Oklamal nejméně 42 kupujících, z kterých vylákal finanční prostředky z titulu uhrazení kupní ceny nebo zálohy za jimi objednané zboží. Zaplacené zboží nedodal a po obdržení požadované finanční částky přestal s poškozenými komunikovat. Způsobil škodu za více než 300 tisíc korun. Částka není konečná a je předmětem dalšího šetření. V tomto týdnu si 31letý muž z Kolínska převzal obvinění pro trestný čin podvodu a v případě soudem uznané viny mu hrozí až pětileté vězení.

Doporučení pro bezpečné nakupování na internetu naleznete zde.
Jeho revírem byl internet.mp3 

Pro alkohol hřešila

Až tříleté vězení hrozí 25leté ženě ze Štětí, která si přivlastnila v jedné z roudnických prodejen láhev alkoholu. Vybrané zboží uschovala při sobě a snažila se projít pokladnami bez placení. Nebyl to její první prohřešek, přivolaní policisté zjistili, že za obdobný čin byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena. Na policejní služebně jí bylo následně sděleno podezření pro trestný čin krádeže.

Mobil změnil majitele

Oznámení o krádeži mobilního telefonu přijali tento týden roudničtí policisté. Poškozená si položila mobilní telefon na zídku před svým domem, když se po několika minutách vrátila, již přístroj nenalezla. Pravděpodobně se ho zmocnil neznámý pachatel, který využil nestřeženého okamžiku. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 15. 9. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem