Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obohatila se podvodem

LOUNY - Zneužila osobní údaje rodiny i známých. 

Jednačtyřicetiletou ženu z Loun stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro pokračující trestný čin podvodu. Obviněná se koncem minulého roku zaregistrovala u jedné kosmetické společnosti jako dealerka a v období od listopadu roku 2013 do letošního března zaregistrovala u této společnosti i další osoby v úmyslu se obohatit na úkor jiného. Zneužila tak jejich osobní údaje a registrace provedla bez jejich vědomí. Na tyto osoby z řad rodinných příslušníků i jejich známých pak uskutečňovala objednávky různé kosmetiky, kdy zboží převzala, použila pro svoji potřebu a nezaplatila. Tímto jednáním uvedla zástupce poškozené společnosti v omyl a způsobila škodu ve výši nejméně 37 891 Kč. Trestní stíhání obviněné je vedeno na svobodě. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí až dvouleté odnětí svobody. 

Z auta zmizela peněženka

Policisté šetří krádež peněženky s finanční hotovostí, doklady a platební kartou, kterou dosud neznámý pachatel odcizil z neuzamčeného vozidla zn. Peugeot 206 na náměstí Kruhovém v Žatci. K události došlo ve středu, od 19. do 21. hodin. Poškozený škodu vyčíslil na 11 550 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ukradl dráty, poškodil chmelnici

Dosud nezjištěný poberta si v minulých dnech vyhlédl chmelnici v jedné obci poblíž Loun, u které přestřihal a následně odcizil 13 kotvících drátů. Tím došlo k poškození celé chmelnice - pádu celkem 117 kusů chmelničních sloupů. Poškozená firma škodu vyčíslila na 200 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.   

Nedala přednost, bourala

Ve čtvrtek, krátce před polednem, vyjížděli policisté k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se udála v Pražské ulici v Žatci. Řidička osobního automobilu zn. Renault Clio jela po vedlejší komunikaci od místního hřbitova a na křižovatce s hlavní silnicí nedala přednost v jízdě vozidlu Škoda Octavia. V důsledku toho došlo ke střetu obou vozidel. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Dechové zkoušky u obou řidiček byly negativní.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. října 2014

vytisknout  e-mailem