Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obrali ho o marihuanu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Lupiče, kteří nešli po penězích, ale marihuaně, zadrželi do dvou hodin. 

 

O půl osmé večer v sobotu 20. dubna zavolal na linku 158 mladý muž, který policistům oznámil, že byl před chvílí v Kunovicích oloupen dvěma mladíky o pět tisíc korun. Na místo vyjela nejdříve hlídka uherskohradišťských policistů a pak také kriminalisté spolu s technikem, který detailně ohledal uvedené místo činu za diskotékou. Pětadvacetiletý muž policistům ukazoval, kde jej dva mladíci přitlačili ke zdi a vytrhli mu peněženku, z níž vzali všechny bankovky, odhodili peněženku, utekli k autu a odjeli pryč. Začalo pátrání po popsaných pachatelích, které kriminalisté vypátrali v jednom z domů v uherskohradišťských Mařaticích, kde si lupiči v klidu grilovali. Kriminalisté na zahradě zadrželi dva muže ve věku osmnáct a devatenáct let a eskortovali je do policejní cely. Při dalším vyšetřování vyšlo najevo, že se loupeže účastnil ještě třetí muž. I tohoto dvaadvacetiletého muže kriminalisté zadrželi.

Zkušeným kriminalistům ale při jednotlivých výsleších začaly vyvstávat určité nesrovnalosti, které je přivedly na podezření, že nebylo vše tak, jak někteří pachatelé i poškozený uváděli. Toto podezření se potvrdilo a vyšlo najevo, že při loupeži mladý muž nepřišel o peníze, ale o marihuanu. Pachatelé si u oloupeného muže telefonicky domluvili koupi marihuany. Už tehdy ale byli domluveni, že mu za marihuanu nezaplatí, ale že mu ji uloupí. Vše šlo podle jejich plánu, muže silně přitlačili ke zdi domu, takže nemohl odejít, ani se nijak bránit. Jeden z pachatelů mu pak z ruky vytrhl balíček se sušenou marihuanou. Oba pak utekli k připravenému autu, v němž je čekal řidič, který je dovezl do Mařatic. Marihuanu si lupiči mezi sebou rozdělili a za odvoz dali také trochu dvaadvacetiletému řidiči.

Uherskohradišťští kriminalisté tak v neděli sdělili osmnáctiletému a devatenáctiletému muži obvinění ze spáchání loupeže, přičemž obvinění ze stejného trestného činu si vyslechl i dvaadvacetiletý muž za účastenství na loupeži (dělal jim řidiče). Za spáchání trestného činu loupeže zákon ukládá trest vězení od dvou do deseti let. Policisté se budou samozřejmě zabývat i tím, že oloupený muž měl u sebe zakázanou drogu.


22. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem