Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obrat ve vyšetřování přinesla pitva

Od neděle dne 3. října tohoto roku se kriminalisté Obvodního ředitelství policie Praha III začali zabývat případem úmrtí třiačtyřicetiletého muže, který byl nalezen ve stavební buňce v areálu sběrny surovin v pražské Libni. V této souvislosti byla nařízena zdravotní pitva, která ale přinesla zásadní obrat ve vyšetřování.  

U zemřelého totiž lékaři zjistili úrazové změny na hlavě, které byly s největší pravděpodobností způsobeny cizí osobou. Vzhledem k těmto skutečnostem byla nařízena soudní pitva, která stanovila příčinu smrti. Podezřelého dopadli kriminalisté jen pár dní po činu. Jedná se o teprve dvacetiletého mladíka, který společně se svým známým obýval zmíněnou stavební buňku, a oba ve sběrně příležitostně vypomáhali. Kriminalisté zjistili, že mezi nimi v přesně nezjištěné době pravděpodobně z osobních důvodů došlo ke konfliktu, v jehož průběhu mladík fyzicky napadl svého staršího kamaráda. Opakovaně na něj zaútočil ranami pěstí do hlavy a způsobil mu vnitřní zranění, na jejichž následky na místě zemřel.
 
Mladíka kriminalisté zadrželi a ve středu dne 6. října. Následně byl obviněn z trestného činu těžké ublížení na zdraví. Byl umístěn v policejní cele s podnětem státnímu zástupci na vzetí do vazby. V případě odsouzení by mohl strávit za mřížemi osm až šestnáct let.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 7. 10. 2010

vytisknout  e-mailem