Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obrazy neuhlídal

LITOMĚŘICE - Přemohl ho spánek; Na Řípfestu nechyběli zloději.… 


Přemohl ho spánek
Do roudnického baru v ulici Jana z Dražic si v pátek večer zašel 52letý muž. Nepřišel však s prázdnou. V tašce si přinesl dva obrazy z 19. století. Cenné obrazy v hodnotě téměř 200 000 Kč si však dostatečně nehlídal. Po požití alkoholických nápojů ho přepadla únava a usnul. Toho využil zloděj a v nestřeženém okamžiku se chopil tašky s výtvarnými díly. Když se návštěvník v sobotu ráno ze spánku probral, zjistil, že byl okraden. Po zloději však nebylo ani památky. Neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže a policie po něm pátrá. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý postih.

Na Řípfestu nechyběli zloději
Během víkendového hudebního festivalu v Rovném u Roudnice nad Labem policie zaznamenala několik krádeží. Dva návštěvníci ze zahraničí přišli o tašku, kterou si odložili v salonku. V zavazadlech měli fotoaparáty, finanční hotovost a další cenné věci v celkové hodnotě 75 000 Kč. V noci ze soboty na neděli pak vnikl do dvou uzavřených stanů zloděj, který v nich ukradl koženou bundu, hodinky, šperky, peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon, platební kartu a další věci. Hodnota odcizených předmětů byla vyčíslena na téměř 27 000 Kč. Tentokrát byli okradeni návštěvníci z České republiky. Na Řípfest přijeli až z Přerova. I v tomto případu se jedná o podezření z trestného činu krádeže.
Během víkendového hudebního festivalu jinak policie nezaznamenala hromadné narušení veřejného pořádku. Kromě zmíněných krádeží byla zjištěna ještě  jedna krádež osobního automobilu a jedno poškození vozidla.

por. Ing. Alena Romová
30. září 2010
Tel. 974 436 207
 

vytisknout  e-mailem