Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obsluha prodejny odhalila pachatele krádeže

LIBEREC – Kamerový záznam mladíka z krádeže usvědčil. 

V neděli 3. září do prodejny potravin v centru Liberce zavítal recidivista. 20letý mladý muž, který byl již v minulosti odsouzen pro majetkovou trestnou činnost, zamířil k vystavovanému alkoholu.

Obsluha kamerového systému prodejny si již z předchozích případů krádeží mladého muže dobře pamatovala. Proto nasměrovala „oko“ kamery na zvláštně se pohybujícího mladíka. Za nedlouho bylo jasné, že se ve svém úsudku pracovníci ostrahy nemýlili. Mladík z regálu uzmul lahev vodky, kterou si velmi rychle zastrčil do kalhot. Jako by nic se přesunul do oddělení pečiva, kde si vybral něco k snědku a zamířil k pásové pokladně. Zaplatil jen pečivo a pokladnou prošel. Zde na mladého recidivistu již čekal pracovník ostrahy prodejny. Mladík nejprve zapíral, ale kamerový záznam hovořil v jeho neprospěch. Po nějakém čase si mladík uvědomil, že již nemá smysl lhát a dobrovolně zcizenou lahev alkoholu v hodnotě 110 korun pracovníkům prodejny vydal zpět.

Přivolaní policisté z obvodního oddělení Liberec – centrum přepravili recidivistu z Liberce na služebnu, kde mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až na tři léta.
 

6. 9. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem