Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Obsluhu benziny ohrožoval kuchyňským nožem /VIDEO/

BRNO: Díky perfektní spolupráci skončil podezřelý v poutech dvacet minut po loupeži. 

V neděli odpoledne jsme přes tísňovou linku přijali oznámení o loupežném přepadení benzínové čerpací stanice v Žabovřeskách. Do provozovny vešel muž a po krátké komunikaci s prodavačkou přeskočil prodejní pult a s nožem v ruce požadoval vydání peněz. Statečná žena se snažila nejprve pokladnu ubránit. Násilnému útočníkovi se však nakonec podařilo hotovost vybrat a z místa utekl. 

Policisté dorazili na místo, zjistili jeho popis  a rozběhla se pátrací akce. O součinnost jsme požádali i dopravní podnik a městskou policii. Díky výborné spolupráci netrvalo dlouho a podezřelému muži byli policisté na stopě. Na 158 telefonoval řidič  trolejbusu, který poznal hledanou osobu a uvedl i směr dalšího pohybu. Výtečník tak skončil v poutech pouhých dvacet minut po loupeži v ulici Masarykově.

Jedná se o osmatřicetiletého muže, který se již v minulosti dopustil majetkové i násilné trestné činnosti. V době zadržení byl pod vlivem drog a policisté u něj zajistili nůž i odcizenou hotovost. Loupežník putoval rovnou do policejní cely a za své jednání si může vysloužit až desetiletý pobyt za mřížemi.

V souvislosti s uvedeným případem je třeba také zdůraznit efektivitu kamerového systému. Díky kvaliltním záběrům se podařilo policii získat detailní popis podezřelé osoby, čímž bylo následné pátrání značně usnadněno a vedlo k jeho zadržení.  

por. Andrea Cejnková, 20. června 2024

Odkazy do noveho okna

Foto peníze

Foto peníze 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem