Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Obsluhy restaurací a prodavači pozor!

Šumperk - trestného činu krádeže věcí při sobě se dopustila neznámá žena 

Trestného činu krádeže věcí při sobě se dopustila neznámá žena, která dne 30. 6. 2010 kolem půl jedné odpoledne, vešla v se svým nezletilým dítětem do baru hotelu v Šumperku na ulici 17.listopadu. U obsluhy si objednala dva energetické nápoje v hodnotě kolem 100 Kč a zboží zaplatila bankovkou v hodnotě 2000 Kč. Vzápětí si však koupi rozmyslela z důvodu vysoké ceny nápojů a žádala peníze za zboží zpět. S tím obsluha souhlasila a požadovala po ženě vrácení zboží i s vrácenými penězi. Když se tak stalo, upozornila obsluha ženu, že finance nesouhlasí, že chybí ještě 1000 Kč. Nato podezřelá reagovala tak, že začala křičet, přitom obsluze vytrhla z ruky bankovku v hodnotě 2000 Kč a i s dítětem z baru utekla. Obsluze vznikla škoda 1000 Kč.

Ve stejný den, kolem půl druhé odpoledne, vstoupila neznámá žena s nezletilým dítětem do prodejny v Šumperku na ulici Úzká. U prodejního pultu si zakoupila jeden pár ponožek v hodnotě kolem 150 Kč, přičemž obsluze zaplatila bankovkou v hodnotě 2000 Kč. Vzápětí si však koupi rozmyslela z důvodu vysoké ceny zboží a žádala vrácení hotovosti zpět. Obsluhující prodavačka, která držela dvouticícikorunu v ruce souhlasila a požadovala po ženě zboží i s vrácenými penězi. Když došlo k vzájemné výměně peněz, upozornila ji prodavačka, že chybí ještě 1000 Kč. Nato žena řekla prodavačce, že se zbláznila, a když podavačka upozornila, že zavolá policii, žena i s dítětem z prodejny odešla. Prodavačce vznikla škoda 1000 Kč.

Podle popisu svědků se jednalo o ženu cizinku, snědé pleti, která mluvila špatně česky, ale bylo ji částečně rozumět. Vysoká kolem 160 centimetrů, obézní postavy, měla černé vlasy svázané do copu. Na sobě měla bílé tričko s krátkým rukávem a s potiskem, sukni dlouhou po kotníky, pravděpodobně z riflového materiálu. Spolu s ní byl chlapec ve věku asi jedenácti let.

 

por. Mgr. Miloslav Svatoň

 

 

vytisknout  e-mailem