Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obtěžoval ženy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Osahával náhodně procházející ženy na ulici.  

 

Policisté odhalili muže, který osahával ženy v ulicích Uherského Hradiště. V posledních několika měsících zavolalo několik žen na tísňovou linku 158 poté, co je neznámý muž osahával na ulici. Nebylo jisté, jestli jde o jednoho pachatele, ale hradišťští policisté spolu s kriminalisty začali skládat útržky informací k sobě a hledat cestu k neznámému muži s neukojenými erotickými choutkami.

Jednou z napadených žen byla dvaačtyřicetiletá paní, která se jednoho červnového večera vracela ze schůze domů. Šla ulicí v centru Uherského Hradiště něco po desáté hodině večer. Proti ní šel mladý muž, kterému nevěnovala zvláštní pozornost. Když se míjeli, muž jí najednou sáhl do rozkroku a na ňadra. Žena vykřikla, muž toho nechal. Překvapená žena poodběhla svým směrem, ale muž ji sledoval. Po chvíli k ní přiběhl, zezadu ji chytil za vlasy a začal osahávat znovu. Ženě se podařilo v telefonu vytočit svého partnera, kterému volala o pomoc. Násilník ji nechal být a z místa utekl.

O dva měsíce dříve šla jednatřicetiletá žena se svou kamarádkou v podobných místech v centru Uherského Hradiště z diskotéky. Bylo půl třetí v noci. Najednou k ní někdo zezadu přiskočil, oběma rukama ji sevřel a začal osahávat v rozkroku i na prsou. Žena vykřikla, její kamarádka taky. Vzrušení chtivý surovec poodběhl a vyčkával. Kamarádka napadené ženy se za ním ale rozběhla. To muže vylekalo a utekl pryč.

Policisté zjistili, že erotickým výtržníkem je osmadvacetiletý muž z obce na Uherskohradišťsku. Do Hradiště vyrážel za svými kamarády popíjet a bavit se. Při těchto výletech pak přiopilý chodil po ulicích a číhal na náhodně procházející ženy. Výtržníkem je muž hubené postavy, 180 cm vysoký, má tmavě hnědé rovné vlasy svázané do culíku, husté obočí a hnědé oči. Při svých výpadech se maskoval kapucí. Mladý muž se pod tíhou důkazů k napadání žen v Uherském Hradišti doznal. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky vězení.

 

25. listopad 2010, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem