Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obtěžuje mladé cyklistky

VSETÍNSKO: Vyzýváme poškozené slečny, aby kontakovaly policii.  

Z trestného činu výtržnictví a omezování osobní svobody obvinil koncem minulého týdne policejní komisař osmatřicetiletého muže ze Vsetínska, který osahával na cyklostezce dvě mladé dívky na jízdních kolech. Muž přiznal, že na cyklostezce obtěžoval více slečen, které žádáme, aby kontaktovaly policii.
 
Prozatím víme o dvou případech obtěžování mladých žen ze strany osmatřicetiletého muže. Jeden skutek se odehrál počátkem července na cyklostezce mezi Vsetínem a Semetínem. Osmnáctiletá cyklistka ze Vsetína tehdy zastavila na cyklostezce, protože jí zvonil mobilní telefon. Sesedla z kola a řešila hovor. Najednou k ní zezadu přistoupil neznámý muž, který ji objal kolem pasu. Dívka se lekla, z obětí se vysmekla a utíkala směrem k odpočívadlu v Semetíně, kde byla zrovna rodinka cyklistů. Vystrašená dívka jim o příhodě řekla a pak volala linku 158. Přítomný muž se nabídl, že dojde dívce pro jízdní kolo, které na místě nechala. Slečna uvedla policistovi na operačním středisku popis muže, podle kterého kolegové na cyklostezce po chvíli vypátrali a zadrželi.
 
Další případ se udál už v květnu letošního roku na cyklostezce poblíž Jablůnky. Muž stál tenkrát uprostřed cyklostezky se psem, kterého měl na vodítku. Šestnáctiletá cyklistka čekala, že si muž psa stáhne k sobě, aby mohla projet. To se však nestalo a tak byla dívka nucena zpomalit, téměř zastavit a o to muži šlo. Přistoupil k ní, chytil ji kolem pasu a pak se jí snažil osahávat na intimních místech. Slečně ze Vsetína se však podařilo nasednout na kolo a z místa ujet.
 
Výtržník přiznal, že podobným způsobem obtěžoval na cyklostezce mezi Vsetínem, Semetínem a poblíž Jablůnky další dívky. Ty žádáme, aby kontaktovaly policii buď na lince 158, nebo na kterékoli policejní služebně.    
 
Osmatřicetiletému muži za výtržnictví a omezování osobní svobody hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Policejní komisař přibral k vyšetřování tohoto případu znalce z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie. Výsledky tohoto zkoumání budeme znát během několika dnů. Po tuto dobu budou na chování a pohyb muže dohlížet rodinní příslušníci. 
 
 
15. července 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem