Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Obtěžuje ženy! Poznáte ho?

Pražští policisté pátrají po muži, který na zastávkách v Modřanech obtěžoval a osahával ženy. 

Od konce února se policisté z místního oddělení Modřany zabývají případy, ve kterých neznámý muž obtěžoval a osahával ženy na zastávkách Sídliště Modřany a Modřanská rokle v Praze 4. Policisté zjistili, že muž většinou přistoupil k ženě na zastávce nebo v tramvaji a po slovním kontaktu na ně začal sahat. Například jednou přistoupil k ženě v tramvaji v zastávce Sídliště Modřany a začal jí osahávat se slovy: "Slečno, já se hrozně bojím tmy!" Pak ji objal levou rukou okolo zad a pravou sáhl na prsa. Žena ho odstrčila a začala telefonovat, čehož se muž pravděpodobně zalekl a z místa odešel. Jindy zase přistoupil k ženě na autobusové zastávce Modřanská rokle a plácnul jí rukou přes zadek a zeptal se, kdy jí jede autobus. Takových to podobných jednání se dopustil ještě minimálně ve třech případech.
 
Policistům se doposud nepodařilo pachatele vypátrat, a to i přes to, že se případu důkladně věnují a provedli celu řadu úkonů.  Ani sestavení idetikitů zatím nikam nevedlo, proto se touto cestou obracíme na veřejnost s prosbou o pomoc s ustanovením totožnosti muže nebo mužů, kteří se výše popsaného protiprávního jednání dopustili. Celý případ totiž komplikuje i fakt, že každý ze tří sestavených identikitů, podle toho jak si je ženy dokázaly vybavit, vypadá jinak. Z toho důvodu nemůžeme s jistotou říci, zda se jedná o jednoho a toho samého pachatele nebo jsou to rozdílní muži.
 
Popis pachatele se v podání jednotlivých poškozených žen částečně liší, ale dá se shrnout asi takto: Muž světlé pleti ve věku mezi 29 až 40 let, vysoký 170 až 175 centimetrů, štíhlé postavy, tmavě hnědé spíše rozcuchané vlasy dlouhé 3 až 10 centimetrů, bez vousů (možná strniště), tmavé oči, částečně vzhled člověka bez domova. Na sobě měl obnošené oblečení, tmavou zimní bundu a modré džíny. Na nohou měl tenisky.
 
Celý případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 
por. Bc. Jan Daněk – 16. 4. 2015

vytisknout  e-mailem