Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn byl bývalý zaměstnanec

CHOMUTOVSKO - V budově se nechal zamknout, aby mohl krást; Na místo nehody se po chvíli vrátil pěšky. 

Kriminalisté vyšetřují případ vloupání do objektu firmy sídlící na Chomutovsku. Událost oznámil majitel podniku v listopadu. Při vloupání měl pachatel z trezoru v kanceláři odcizit finanční hotovost v českých korunách a eurech v celkové výši cca 107 tisíc korun.

Ukázalo se, že krádeže se zřejmě dopustil bývalý zaměstnanec firmy. Ten měl ve večerních hodinách za provozu vstoupit nejprve na pozemek společnosti a poté i do budovy, kde se schoval. Tam vyčkal odchodu zaměstnanců z práce a nechal se v objektu zamknout. Pak měl již volné pole působnosti. Po vykopnutí dveří vedoucích do kanceláře vedení se měl za pomoci nalezeného klíče dostat do trezoru a z něho pak odcizit zmíněnou finanční hotovost. Poté si měl klíčem odemknout vstupní dveře do budovy a z areálu odejít.

O tři dny později policisté tohoto 41letého muže z Chomutova zadrželi a vyšetřovatel mu sdělil obvinění z trestného činu krádeže. Protože se ho měl dopustit v době vládou vyhlášeného nouzového stavu, může být za jeho spáchání odsouzen až k osmiletému vězení.

Na místo nehody se po chvíli vrátil pěšky

Podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si od policistů převzal 25letý muž. Ten v listopadu řídil v obci na Chomutovsku osobní vozidlo pod vlivem alkoholu. Zřejmě kvůli své opilosti při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci. Narazil do oplocení domu a postupně ještě do dvou zaparkovaných vozidel. Poté z místa nehody odjel o kousek dál, aniž by ji oznámil. Během chvíle se však na místo události pěšky vrátil a s policisty šetřícími nehodu spolupracoval. Podrobil se dechovým zkouškám, které ukázaly hodnoty kolem 1,7 promile alkoholu, jehož užití před jízdou řidič přiznal.

Celková škoda na vozidlech a oplocení a fasádě domu byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun.

Za spáchání uvedeného trestného činu hrozí podle zákona odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 9. prosince 2020

vytisknout  e-mailem