Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn druhý zloděj kabelů

LOUNY - Škoda byla odhadnuta na 70 tisíc korun... 

Koncem srpna letošního roku jsme veřejnost informovali o případu krádeže sdělovacích kabelů, které opakovaně odcizil 32letý muž z Teplicka z různých míst na Lounsku (http://www.policie.cz/clanek/uzemni-utvary-sprava-severoceskeho-kraje-zpravodajstvi-obvineni-z-vytrznictvi.aspx). Již v červenci jej odstřihl se spolupachatelem z nosných sloupů u komunikace mezi obcemi Libčeves a Charvátce, kabel vypálili a získanou měď zpeněžili ve sběrných surovinách. O několik dnů později odcizili stejným způsobem kabel v Řisutech a následně i poblíž obce Želkovice. I v těchto případech bylo jejich záměrem získat z kabelů měď a zpeněžit ji. Celková způsobená škoda se vyšplhala na bezmála 70 tisíc korun. Uvedený Tepličan je stíhán již od srpna letošního roku, zatímco jeho komplice policisté vypátrali a následně obvinili v minulých dnech. Jedná se o 28letého muže, rovněž z Teplicka, který je stíhán na svobodě, stejně jako jeho starší společník.

Vloupačky do aut v Žatci

Celkem šest vozidel bylo z pondělí na úterý  napadeno dosud neznámým pachatelem či pachateli v Žatci. V Hájkově ulici byla oznámena vloupačka do osobního automobilu zn. Hyundai Atos, u kterého poberta rozbil levé přední okno, ale nebyla zjištěna žádná krádež věcí. Vloupání do dalších pěti vozidel mělo stejný scénář s výjimkou jednoho vozu, ze kterého zmizelo autorádio s reproduktory. Jednalo se o osobní automobil Škoda Fabia, zaparkovaný v ulici Podměstí. U ostatních vozidel rozbil pachatel okna, aniž by něco odcizil. Týkalo se to vozů zn. Ford Escort, Renault Megane a Citröen Xsara Picasso v Hájkově ulici a vozidla zn. Mazda 323 v ulici Podměstí. Celková škoda činí bezmála 17 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci a po pachateli či pachatelích pátrají.

Ukradená nafta

Do jednoho zemědělského objektu v Želkovicích vnikl z pondělí na úterý násilným způsobem  dosud nezjištěný pachatel. Vloupal se do čtyř garáží, kde byly zaparkovány traktory. Následně z jejich palivových nádrží odcizil 320 litrů motorové nafty. Dále si přisvojil startovací a nabíjecí vozík, čímž způsobil škodu za celkem 16 450 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 30. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem