Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn z dalších skutků

LOUNY - Krádeže, drogy, řízení přes zákaz... 

Minulý týden jsme veřejnost informovali o sérii trestné činnosti, kterou spáchal již dříve trestaný 42letý muž z Podbořan (více zde). Na svědomí měl nejen krádeže a drogovou trestnou činnost, ale jak policisté následně zjistili, také porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedených přečinů se dopustil v polovině února, kdy bez dovolení vešel do bytu poškozené v žatecké ulici Vrchlického a požadoval od ní zapůjčení jejího motorového vozidla. Když nepochodil, klíče od auta jednoduše sebral z komody a s vozidlem jezdil po Žatci. Poté vůz zaparkoval poblíž domu poškozené. Motorové vozidlo řídil i přesto, že mu Městský úřad v Žatci uložil 27. 11. 2014 zákaz řízení všech motorových vozidel v trvání 24 měsíců. Obviněný, který již byl dříve za majetkovou kriminalitu odsouzen, se nyní nachází ve vazební věznici, kde čeká na soudní líčení.

Zapůjčený vozík prodal

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu zpronevěry 19letému mladíkovi z Lounska. Ten si začátkem prosince minulého roku zapůjčil od poškozené přívěsný vozík, ale místo toho, aby jej v pořádku vrátil, vozík prodal. Poškozené tím způsobil škodu za 6 tisíc korun. Pokud bude odsouzen, hrozí mu za tento skutek až dvouleté odnětí svobody.

Poškodil audi

Dosud neznámý vandal se vyřádil v minulých dnech na zaparkovaném osobním vozidle zn. Audi v Žatci. Nezjištěným předmětem u něj poškodil lak na všech dílech karoserie. Svým jednáním tak způsobil škodu za 35 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Vloupal se do automatů na hračky

Automaty na hračky si vyhlédl v prostorách jednoho obchodního domu na Žatecku dosud nezjištěný pachatel. V minulých dnech  u dvou těchto zařízení odstranil a překonal jistící zámky a ze zásobníků na mince odcizil celkem 9 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 26. března 2015 

 

 

vytisknout  e-mailem