Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn z dopravní nehody

LOUNY - Řidič auta, které se v únoru střetlo s vlakem, je trestně stíhán... 

V těchto dnech sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti 33letému muži z Podbořanska, který způsobil na železničním přejezdu v Kašticích vážnou dopravní nehodu (http://www.policie.cz/clanek/v-kasticich-se-stretl-vlak-s-autem.aspx). Ve směru od Žatce do obce Krásný Dvůr vjel na železniční přejezd v době, kdy jím projížděla nákladní vlaková souprava od Plzně do Nového Sedla. Přední částí vozidla narazil řidič seatu do jednoho z posledních vagónů této soupravy. Při nehodě utrpěl jeho 28letý spolujezdec těžké zranění, se kterým byl letecky přepraven do nemocnice. Sám řidič vizidla byl zraněn lehce. Jiné osoby naštěstí zraněny nebyly. Alkohol byl jak u řidiče osobního automobilu, tak i u vlakvedoucího vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku za uvedený trestný čin až dva roky odnětí svobody.

Z kočárkárny zmizela dvě kola  

Ze středy na čtvrtek odcizil dosud nezjištěný pachatel ze společné kočárkárny jednoho panelového domu v lounské ulici Petra Obrovce dvě jízdní kola. Jednalo se o dámský bicykl zn. Author a pánské jízdní kolo zn. Apache. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na 8 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Zloděj kradl kabely z přívěsů

V minulých dnech zavítal na neoplocený pozemek jedné zemědělské usedlosti v Podbořanech neznámý pachatel. Násilným způsobem vnikl do budovy a stodoly, kde byly zaparkované přívěsy za zemědělské stroje, z nichž odcizil elektrické kabely. Ty sloužily k osvětlení přívěsů. Dále poberta způsobil škodu poničením některých přívěsů. Celková výše škody činí kolem 5 000 Kč. Policisté se již případem zabývají, věc šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. srpna 2011 

 

vytisknout  e-mailem