Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn za další krádeže

LOUNY – Čokoládový maniak kradl i v prodejnách na Lounsku. 

Začátkem ledna jsme zveřejnili objasněnou sérii majetkové trestné činnosti, kterou má na svědomí 19letý mladík (více zde). Kromě úvěrových podvodů a vloupačky do žatecké střelnice se uvedený mladý muž zaměřil zejména na krádeže čokolád různých značek, které kradl v prodejnách nejen na Žatecku a Podbořansku, ale jak policisté zjistili, tuto trestnou činnost páchal i v Lounech. Proto jeho stíhání rozšířili o dalších devět skutků. V Lounech zavítal do tří marketů: Billy, Alberta a Penny a v každém odcizil čokolády, které si zastrčil pod bundu či mikinu a pokladnou prošel bez zaplacení. Další čtyři skutky mu policisté dodatečně prokázali v prodejnách v Žatci a další dva v Podbořanech. Odcizené čokolády pak buď prodal náhodným osobám, nebo je snědl. Uvedeného recidivistu obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z dalších krádeží a vyšetřuje jej na svobodě. Uvedená škoda, kterou způsobil, byla zatím vyčíslena na 40 536 Kč.

Odcizená kola

Krádež čtyř kusů hliníkových kol i s pneumatikami šetří policisté v Lounech. Dosud nezjištěný pachatel je odcizil ze zaparkovaného automobilu zn. Škoda Superb v Chlumčanech. Majitel škodu odhadl na 40 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po zloději pátrají.

Nerespektoval stopku

Ve čtvrtek, krátce před 13. hodinou, se na křižovatce u rozvodny Výškov na Lounsku odehrála dopravní nehoda dvou osobních automobilů. Řidič renaultu (72. ročník) jedoucí od Vrbky na Počerady nedal na křižovatce přednost a střetl se s osobním vozidlem zn. Škoda Octavia, jehož řidička (55. ročník) jela od Břvan na Bitozeves. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Dechová zkouška neprokázala u řidičů požití alkoholu. Nehodu šetří dopravní policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. ledna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem