Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn za krádež počítače

LOUNY - Vloupání do firmy; Nenapravitelný útěkář...  

Vloupání do firmy

Policisté objasnili případ, ke kterému došlo minulý týden v Lubenci. Pachatel tam poškodil okno u budovy kanceláří jedné zemědělské společnosti, poté vnikl dovnitř a odcizil stolní počítač v hodnotě 7 000 Kč. Poškozením způsobil škodu za další dva tisíce. Jak policisté dodatečně zjistili, uvedený skutek má na svědomí 29letý muž z Podbořanska, proti kterému komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Nenapravitelný útěkář

Bezmála 18letý mladík z Prahy čelí provinění ze spáchání maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, neboť se opakovaně nevrátil z řádné dovolené zpět do výchovného ústavu na Lounsku a neoprávněně se zdržoval v Praze. Když jej pražští policisté na útěku zadrželi a předali pracovníkovi ústavu, opět uprchl. Navíc byl v Praze kontrolován policejní hlídkou při řízení motorového vozidla, přičemž vyšlo najevo, že mladík není držitelem žádného řidičského oprávnění. Nyní se již nenapravitelný útěkář nachází v policejní cele, kde vyčkává jestli na něj soudce, za opakované skutky, uvalí vazbu.

S autem jezdil i přes zákaz majitele

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a krádeže 19letému mladíkovi z Loun. Dotyčný si i přes vyslovený zákaz majitele vzal v garáži u rodinného domku v Lounech zaparkované vozidlo zn. Renault Laguna v hodnotě 270 000 Kč a poté s ním odjel. Během několika dnů najezdil s vozidlem, po kterém bylo mezitím vyhlášeno celostátní pátrání, okolo tisícovky kilometrů, když byl na odstavném parkovišti u Chlumčan kontrolován policejní hlídkou. Drzý mladík vozidlo dobrovolně vydal, ale ještě předtím stačil z auta prodat navigaci za dva tisíce korun neznámé osobě. Majiteli tím způsobil škodu za 10 000 Kč. Po provedení nezbytných úkonů byl mladík ze zadržení propuštěn na svobodu.       

 

vytisknout  e-mailem