Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněn za nehodu v opilosti

LOUNY - Zranil nejen sebe, ale i další tři osoby. 

V těchto dnech obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 23letého mladíka z Chomutova, který koncem března tohoto roku způsobil na Podbořansku dopravní nehodu pod vlivem alkoholu (více zde). Jak vyplynulo ze závěrů znaleckých posudků, řidič měl v době nehody v krvi hladinu alkoholu v rozmezí 0, 56 - 0, 67 g/kg. To znamená, že schopnost řidiče byla vlivem návykových látek ovlivněna natolik, že byl ve stavu vylučujícím bezpečně řídit motorové vozidlo. Navíc policisté zjistili, že mladík usedl za volant neoprávněně, neboť má od. 6. 12. 2014 uložen Okresním soudem v Lounech trest zákazu řízení všech motorových vozidel na třicet měsíců. Při nehodě tehdy zranil nejen sebe, ale vážné zranění utrpěly i dvě spolujezdkyně v osobním automobilu zn. Peugeot, do kterého narazil, a také jeho řidič. Jedna ze zraněných žen byla do nemocnice v Ústí nad Labem transportována vrtulníkem a její pracovní neschopnost trvala od 21. 3. 2015 do 31. 5. 2015. Druhá spolujezdkyně byla přepravena do žatecké nemocnice a marodila od 21. 3. do 24. 8. 2015. Mladý řidič je stíhán z trestných činů těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě, že bude odsouzen, mu hrozí až čtyřleté odnětí svobody.

Další hříšník řídil přes zákaz

Rozhodnutí Okresního soudu v Mostě spočívající v zákazu řízení motorových vozidel ignoroval i 21letý mladík ze Žatce. V tamní ulici Boženy Vikové Kunětické jej v úterý odpoledne kontrolovala policejní hlídka, která zjistila, že dotyčný usedl za volant osobního automobilu neoprávněně. Soudem má totiž uložený trest od 16. 7. 2015 do 27. 11. 2016. Proto jej policisté předvedli na služebnu a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Kradl v Tescu

V pondělí večer zavítal s nekalým úmyslem do žatecké prodejny Tesco 24letý mladík ze Žatecka. Z prodejního regálu si přisvojil zastřihovač vousů v hodnotě 380 Kč a pokladnou prošel bez zaplacení. Ostrahou prodejny byl zadržen a předán policistům. Ti zjistili, že mladík byl v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem v Lounech nejen za přečin krádeže, ale také za porušování domovní svobody. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté za tento skutek sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Recidivista se vloupal do bazaru

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté v těchto dnech podezření z pokusu trestného činu krádeže již několikrát soudně trestanému 28letému muži z Loun. Tentokrát se vloupal do jednoho z lounských bazarů v úmyslu odcizit nějaké věci. Po rozbití skleněné výplně vstupních dveří vnikl dovnitř, kde měl již volný pohyb po prodejně, ale nakonec nic neodcizil. Stejně ale skončil v rukou policistů a na svém kontě tak má další vroubek. Svým jednáním způsobil škodu, která převyšuje částku 3 000 Kč.

Agresivitu si vybil pěstí do stroje

Podezření z trestného činu poškození cizí věci si ve zkráceném přípravném řízení vykoledoval 22letý mladík z Mostu, který si svůj vztek vybil tím, že ve firmě na Žatecku, kde pracoval, rozbil dotykovou obrazovku ovládacího panelu lisu, do které udeřil pěstí. Nejen, že způsobil poškozené společnosti škodu přesahující 25 000 Kč, ale tímto jednáním si přivodil i zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do žatecké nemocnice.

Ze stodoly ukrad dřevo

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil 42letého muže z Kladenska pro trestný čin krádeže. Ten se uvedeného skutku dopustil tím, že před několika měsíci odcizil ze stodoly patřící k jednomu rodinnému domu na Lounsku, kde v té době pobýval, nejméně 30 kubíků palivového dřeva. Poškozeným tak způsobil škodu za více než 30 000 Kč. Trestní stíhání vede policejní komisař na svobodě, v případě odsouzení hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.

Další zprávy vyjdou v pátek 16. října.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. října 2015

vytisknout  e-mailem