Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Obviněn ze čtyř skutků

SOKOLOV – Okradl opilého a pak ho ještě vykradl. 

Devětadvacetiletý muž si vyslechl od kriminalistů ze Sokolova obvinění z krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání, pozměnění platebního prostředku a poškození cizí. Těchto čtyř skutků se měl dopustit od května do srpna letošního roku.
 
V květnu letošního roku měl pomáhat opilému muži vstát v jednom z restauračních zařízení v Chodově. V jeho blízkosti však spatřil peněženku, kterou vzal a navíc mu odcizil klíče od bytu, které měl poškozený u sebe. Obvinění urychleně opustil místo a zamířil přímo do bytu poškozeného, ze kterého měl odcizit mimo jiné finanční hotovost, mobil, SIM kartu, platební kartu i s PIN kódem a jiné věci. Následující dny měl zamířit obviněný k bankomatům a pokusit se vybrat finanční hotovost. V některých případech byl úspěšný. Obviněnému se podařilo nakonec z bankomatu vybrat 9 200 Kč, pokusil se však vybrat dalších téměř 34 000 Kč.
V květnu se měl také dopustit odcizení mobilního telefonu a peněženky v jedné z restaurací v Chodově. V červnu se měl vloupat do osobního vozidla v Chodově a odcizit autorádio, batoh, montérky a kombinézu. Nebo se měl také tentýž měsíc vloupat do vozidla a odcizit kabelku s novou SIM kartou, kterou aktivoval a užíval. Za využití komunikačních služeb vznikl účet ve výši 15 000 Kč. Naposledy se měl obviněný násilím vloupat do jednoho bytu v Chodově a odcizit různé čisticí prostředky a nářadí.
Celková škoda je vyčíslena na částku 35 tisíc korun. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, nejde totiž o jeho první protiprávní jednání.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
7. srpna 2013

vytisknout  e-mailem