Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněná trojice zlodějů

TEPLICE - Trojlístek zlodějů z Teplicka; Kradl ve dvou muzeích.... 

Trojlístek zlodějů z Teplicka
     Policisté dopadli trojlístek zlodějů, který kradl na Teplicku. Celkem jim policisté prokázali pět krádeží. V prvních dvou případech se vydali lapkové krást ve dvojici, přičemž jeden se vloupával do aut a druhý hlídal. Zaměřili se na Škodovky starších značek. Po těchto krádežích přibrali do party třetího pachatele a změnili značky vykrádaných aut. V jednom případě se mladistvý mladík vloupal do zaparkovaného vozidla VW Polo, ze kterého odcizil autorádio, spolupachatelé přitom hlídali opodál. Podruhé se prohodili, tentokrát se do vozidla stejné značky vloupal další z trojice, který odcizil autorádio a k lupu přibral CD nosiče a osvěžovač vzduchu. V posledním prokázaném případě přesedlali z aut na objekty. Mladistvý mladík vyšplhal na balkon v přízemí panelového domu a odcizil zde pokojovou anténu za 800 korun, spolupachatelé hlídali opodál, aby jej mohli varovat před případnými svědky. Nejmladší z trojice zlodějů již byl dokonce v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost k obecně prospěšným pracím. Policejní komisař obvinil celou trojici z přečinů krádeže spáchaných ve spolupachatelství.
 
Kradl ve dvou muzeích
     Zloděj, který se na Teplicku zaměřil na krádeže v muzeích, byl konečně dopaden. Policisté obvinili z přečinu krádeže 31letého muže, který na přelomu července a srpna z muzea v Krupce odcizil z prosklené expozice 4 pamětní medaile v hodnotě 5 400 korun. Druhé krádeže se dopustil začátkem srpna v Městském muzeu Duchcov. Zde odcizil v nestřeženém okamžiku historické předměty a to 2 rychtářská práva, 2 secesní talíře, 2 měděné pozlacené medailony a historický dokument z roku 1938. Celková hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 53 tisíc korun.  Odcizené věci se již pachateli podařilo prodat a do současné doby se je bohužel nepodařilo vypátrat. „Muzejnímu“ zloději hrozí u soudu trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.
 
Krádež jako z filmu
     Policejní honička, bouračka, krádež, neoprávněné držení platební karty a maření výkonu úředního rozhodnutí. To vše se vešlo do jednoho případu, ke kterému došlo ve středu nad ránem na Teplicku. Dva recidivisté ve věku 28 a 31 let odcizili v Ledvicích ze zahrady poškozeného železo a ocel v hodnotě přes 4 tisíce korun a lup naložili do auta. Vyrušil je však majitel zahrady, který je ihned začal svým autem pronásledovat a na pomoc si přivolal policejní hlídku. Zloději se pokoušeli ujet, ale v Duchcově řidič nezvládl ve vysoké rychlosti řízení a havaroval. Pro policisty pak bylo dílem okamžiku oba muže spoutat a zadržet. Při prohlídce pachatelů pak policisté nalezli u staršího lapky cizí platební kartu a navíc zjistili, že řídil, ačkoliv má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Mladšího zloděje obvinil policejní komisař z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství, starší muž byl navíc obviněn i z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oběma hrozí i s ohledem na jejich trestní minulost až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 8. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208

vytisknout  e-mailem