Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněna z podvodu

LOUNY - Zboží převzala, splátky nehradí... 

Čytřicetiletou ženu z Loun stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu úvěrového podvodu. Obviněná si před více než rokem objednala prostřednictvím internetu na stránkách jedné společnosti notebook s příslušenstvím a s dárkem v celkové hodnotě 17 379 Kč. Firma jí vystavila fakturu, na základě které prostřednictvím prodejce uzavřela s jistou pražskou společností smlouvu o poskytnutí úvěru. Obviněná do předmětné smlouvy uvedla nepravdivé údaje. Sjednala ji na svého manžela, s nímž několik let nežije ani nebydlí, navíc bez jeho souhlasu. Do smlouvy uvedla jeho nacionále, číslo občanského průkazu a nekontaktní telefonní číslo. Zboží následně převzala, podepsala jménem svého muže, ale do současné doby žádnou z dohodnutých splátek neuhradila. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí podle trestního zákoníku až dvouletý pobyt za mřížemi. Je vyšetřována na svobodě.

Ukradl i králíky  

Do zahrádkářských kolonií v celém lounském okrese nevyjíždějí preventivně jen policisté, ale bohužel i zloději. Ti pak kradou, co jim přijde pod ruku, ale hlavně se soustřeďují na železo, kabely, zahrádkářskou techniku či různé elektrospotřebiče. Případ vloupání do rekreačních příbytků v zahrádkářské osadě v Podbořanech se od ostatních vloupaček trochu liší. Zloděj se totiž kromě jiných věcí zaměřil i na dva živé králíky. Odcizil je z králíkárny na pozemku jedné chaty, u které rozbil dvě okna, vnikl dovnitř, ale tam se mu zřejmě nic nezamlouvalo. Z další chatky odcizil po násilném vniknutí settopbox a akumulátorovou svítilnu. U přístřešku navíc rozbil skleněnou výplň okna. Celková škoda byla vyčíslena na 2 600 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají. V pravidelných intervalech plánují další preventivní akce, kdy se vydají do zahrádkářkých lokalit kontrolovat opuštěné chaty či chalupy, aby co nejvíce minimalizovali vykrádání těchto objektů.

Rozbil dvě výlohy

Po neznámém vandalovi, který v Podbořanech rozbil dvě výlohy u prodejny masa a uzenin v Dukelské ulici nyní pátrají policisté. K události došlo z pondělí na úterý v objektu prodejny Penny Market. Způsobená škoda byla vyčíslena předběžně na 10 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Ignoroval dva zákazy

Neoprávněně řídil motorové vozidlo zn. VW Golf 54letý muž z Loun. Policisté jej kontrolovali v pondělí odpoledne v ulici Elišky Krásnohorské v Postoloprtech a zjistili, že řidič usedl za volant i přesto, že má vysloveny hned dva zákazy řízení. První mu nařídil Městský úřad v Žatci, a trvá od 8. 11. 2012 do 8. 3. 2014, a druhý vyslovil Okresní soud v Lounech na dobu od 14. 12. 2012 do 14. 6. 2014. Proto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 23. ledna 2013

 

 

vytisknout  e-mailem