Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněna z usmrcení z nedbalosti

LOUNY - Žena je stíhána za zavinění smrtelné dopravní nehody... 

Vyšetřování první letošní tragické nehody, která si vyžádala život člověka, přineslo obvinění 40leté řidičky. K této dopravní nehodě došlo 4. ledna ráno na nechráněném železničním přejezdu účelové komunikace mezi obcí Libočany a západním nádražím v Žatci. Obviněná, jedoucí s osobním vozidlem zn. Kia Rio ve směru od místních zahrádek do centra, vjela na přejezd v době, kdy se od Plzně blížil osobní vlak s několika desítkami cestujících. Následně došlo ke střetu přední části vlaku s pravou stranou osobního vozidla, ve kterém byl smrtelně zraněn 51letý spolujezdec. Sama řidička, která při střetu vypadla z auta, byla těžce zraněna. V minulých dnech ji policejní komisař obvinil ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což jí podle zákona hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho roku až šesti let. Obviněná je stíhána na svobodě.

Obviněn z nehody, při které bylo zraněno deset lidí

Další řidič byl v těchto dnech obviněn za zavinění dopravní nehody, při které bylo zraněno deset lidí. Tato nehoda se odehrála 17. ledna navečer na Podbořansku. Dvaatřicetiletý řidič vozidla zn. Renault Megane, jedoucí ve směru od obce Lužec na Vroutek, nepřizpůsobil na přímém úseku komunikace rychlost jízdy stavu, povaze vozovky, svým schopnostem a povětrnostním podmínkám a na zasněžené vozovce dostal smyk. Přitom vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem zn. Renault Laguna. Při střetu obou vozidel došlo ke zranění celkem 10 lidí. Někteří z nich utrpěli těžká nebo středně těžká zranění. Obviněný si v úterý převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle zákona trest odnětí svobody v délce šesti měsíců až čtyř let. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Zneužil platební kartu

Čtyřiadvacetiletého mladíka z Mostu stíhá policejní komisař ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty. Dotyčný údajně koncem listopadu minulého roku nalezl na Mírovém náměstí v Lounech peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou, kterou následně zneužil. Právě pomocí této karty provedl na několika benzinových čerpacích stanicích neoprávněné platby, až narazil na obsluhu jedné benzinky v Žatci, která zjistila, že karta je blokovaná. Když byl požádán o předložení občanského průkazu, platební kartu zanechal na prodejně a odešel. Škoda, kterou způsobil neoprávněnými platbami byla vyčíslena na 4 727 Kč, celková pak ještě o 500 Kč vyšší. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.

Vloupal se do garáží

Policisté objasnili vloupání do dvou garáží v Žatci z konce října minulého roku. Tuto trestnou činnost má na svědomí 19letý mladík ze Žatce, kterému pomáhali ještě další spolupachatelé. Zatím se ale podařilo doručit usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže právě uvedenému aktérovi. Před necelými čtyřmi měsíci se vloupal na místě zvaném Na Popelišti do garáže, ze které odcizil malý motocykl zn. Jawa Babeta v hodnotě 10 000 Kč. V nekalém tažení pokračoval do žatecké ulice U Flory. Zde se vloupal do další garáže, odkud zmizelo různé nářadí a hliníková kola na automobil i s pneumatikami. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na cca 11 000 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě.

Naftu mu neukradli, ale zpronevěřil ji

Před několika týdny jsme veřejnost informovali o krádeži nafty a dřevěných palet ze zaparkovaného kamionu v Plzeňské ulici v Žatci. Šetřením však vyšlo najevo, že oznamovateli stovky litrů pohonných hmot nikdo neukradl, ale on sám je zpronevěřil. Odčerpanou naftu z nákladního vozidla nebo neoprávněně natankovanou u benzinové pumpy pak většinou prodával. Poškozené firmě tak způsobil škodu přesahující dvacet tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo ve středu sděleno podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry. Podle zákona mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

V zákazu řízení usedl za volant

Ve středu odpoledne kontrolovali dopravní policisté v lounské Husově ulici motorové vozidlo zn. Mercedes 250. Zjistili, že vůz řídí 27letý mladík z Rakovnicka, který má od 7. dubna 2007 do 7. dubna 2011 vysloven Okresním soudem v Rakovníku zákaz řízení motorových vozidel. Proto jej zadrželi a následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Louny, 11. února 2010

vytisknout  e-mailem