Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obvinění dealeři

TEPLICE - Prodávali pervitin i heroin; Recidivista vykrádal opuštěné domy a další zprávy.  

Obvinění dealeři
     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byli obviněni dva muži ve věku 25 a 30 let, kteří na Teplicku prodávali drogy. Mladší muž využil svých kontaktů na osoby závislé na pervitinu, starší pak drogu opatřil a společně ji rozprodali. Starší muž drogy prodával i sám, při domovní prohlídce u něj kriminalisté zajistili přes 350 gramů pervitinu.
     Zatímco mladšímu obviněnému hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let, jeho starší komplic může s ohledem na značný rozsah svého jednání strávit za mřížemi až deset let.
     Kriminalisté zatýkali i v Dubí, kde 30letý dealer prodával po dobu přibližně dvou let několikrát v týdnu drogově závislým osobám pervitin a heroin. I on už byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí mu až pětileté vězení.
 
Recidivista vykrádal opuštěné domy
     Policisté dopadli 56letého recidivistu, který na Teplicku vykrádal neobydlené domy. Začátkem dubna se v Dubí vloupal do domu, ze kterého odcizil obrazy a sošky, které následně prodal na burze. O dva týdny později se opět v Dubí vloupal do domu, ze kterého si odnesl svícny, porcelán, nástěnné hodiny a další starožitné věci v hodnotě několika desítek tisíc korun, lup pak opět rozprodával.
     Minulý týden se vydal do Oseka, kde se vloupal do dalšího neobydleného domu. Ven si vynosil vzduchovku, alkohol, hodiny a další věci, než však stihl odcizit i další věci, vyrušil ho soused poškozeného a pachatel z místa odjel přistaveným autem s prázdnou.
     Celková škoda z „vloupaček“ byla vyčíslena na 116 tisíc korun, kromě obvinění z krádeže bude muž stíhán i pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože z místa činu odjel vozidlem, ačkoliv má uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Muže, který se teprve letos v březnu vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykával trest za majetkovou kriminalitu, může soudce poslat zpátky za mříže až na pět let.
 
Lupič si převzal další obvinění
     Začátkem února jsme informovali o dopadení teprve 18letého lupiče, který na Teplicku přepadával starší ženy (více o případu ZDE). Nyní se ukázalo, že poškozených může být i více, protože už v době, kdy byl ve vazbě, se na nás obrátila mladá žena, která se také stala terčem jeho útoku.
     Koncem března k ní zezadu přistoupil a za popruh brašny, kterou měla na rameni, ji strhl na zem. Přepadená žena se udeřila do hlavy a na chvíli upadla do bezvědomí, čehož pachatel využil a tašku jí vytrhl. Při útěku mu z kabely vypadl notebook v hodnotě šest tisíc korun, který nechal na místě a běžel dál, po chvíli pak zahodil i prázdnou brašnu.
     Poškozená utrpěla otřes mozku a pohmoždění krční páteře a musela být na několik dnů hospitalizována. Vyšetřovatel rozšířil obvinění vazebně stíhaného muže i o tento skutek, nadále mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Odcizená nákladová rampa
    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích z nakládací rampy u výrobního objektu odcizil železnou rampu a dvě bezpečnostní kamery. Celková škoda byla vyčíslena na 45 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zmizela část klimatizace
     Škodu ve výši 15 tisíc korun způsobil zatím neznámý pachatel, který kradl v Trnovanech. Zřejmě v průběhu noci odcizil v zadní části areálu poškozené firmy kovové části klimatizačního agregátu. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 29. 4. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem