Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněni dva pachatelé

TEPLICE - Objasněno vloupání do domu; Kradl celkem šestkrát ... 


Vloupání do rodinného domu objasněno
Tepličtí kriminalisté objasnili vloupání, ke kterému došlo  počátkem září v Bílině. Pachatel tehdy vnikl do rodinného domu, ze kterého odcizil elektrické nářadí a nástěnné obrazy. Poškozený škodu vyčíslil na 12 tisíc za odcizené věci, šestitisícovou škodu pachatel způsobil na poškození domu.  Pachatelem byl  43-letý  muž, který byl nyní obviněn z trestných činů krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody.  Za tyto trestné činy může být odsouzen až ke dvěma letům vězení. 

Prokázáno šest krádeží
Celkem šest krádeží  prokázali policisté 22-letému recidivistovi z Teplicka.  Pachatel  se v průběhu letošního září stihl vloupat do sklepa, dále do tělocvičny teplické základní školy, kde odcizil vrtačku, v další základní škole odcizil nezletilému chlapci odloženou  látkovou kapsičku s doklady a klíči od bytu. Ty téhož dne využil a vnikl do bytu v panelovém domě, kde jej zadrželi rodiče chlapce a předali jej policii. Dalšího skutku se dopustil, když od seniorky vylákal klíče od vchodových dveří do panelového domu, kde poté z chodby odcizil stavební kolečko a pojivový materiál. To mu nestačilo a tak ještě z volně přístupné chodby teplického penzionu odcizil jízdní kolo a hned následující den odcizil ze sklepních prostor panelového domu další jízdní kolo. Celkem napáchal škodu za téměř 25 tisíc korun. Za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody mu teď hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Ukradl „hasičáky“
Policie v Bílině vyšetřuje případ krádeže, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že se vloupal do třech dřevěných skříněk v panelovém domě. Z těch následně odcizil  tři práškové  hasící přístroje. Poškozenému bytovému družstvu tím způsobil škodu téměř 4 tisíce korun.

vytisknout  e-mailem