Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obvinění dvou domácích násilníků

ÚSTÍ NAD LABEM - Za jejich jednání staršímu z obviněných hrozí 4 roky a mladšímu až 8 let vězení. 

V prvním případě policejní komisař sdělil obvinění 37letému muži z trestného činu Týrání osoby žijící ve společném obydlí. Obviněný zhruba tři měsíce psychicky a pak zejména fyzicky týral svou družku, kterou fackoval, bil pěstmi a kopal. V jednom případě jí dokonce přiložil nůž na krk s výhružkou, že jí uřízne hlavu. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 4 let.
V druhém případě byl obviněn 29letý muž. Ten napadal nejenom svou družku, ale i jejího 8letého syna. Za drobné prohřešky mu nadával a bil jej fackami přes obličej a pěstmi do břicha. Družce vulgárně nadával, zakazoval jí stýkat se s rodinou, kontroloval mobilní telefon, kdy jí nesměl nikdo volat a vynucoval si sex. Za uvedené jednání obviněnému horzí trest odnětí svobody až do výše 8 let.

Obviněn za napadení revizora
Ústečtí policisté ukončili ve zkráceném přípravném řízení případ napadení revizora MHD. Dvacetiosmiletý muž je podezřelý z trestného činu Ublížení na zdraví a Výtržnictví, kdy začátkem února v dopoledních hodinách na zastávce u Západního nádraží fyzicky napadl revizora MHD poté, co byl řešen, že jel bez jízdenky. Způsobil mu zranění, jež si vyžádalo ošetření v nemocnici a následnou déle trvající pracovní neschopnost. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Vloupání do hotelového pokoje
Dosud neznámý pachatel se v průběhu večera se v hotelu v centru města vloupal do hotelového pokoje tří cizinek, ze kterého následně odcizil finanční hotovost, obuv, elektroniku, značkové brýle a tašku. Turistkám tak způsobil škodu kolem 47 tisíc korun.

Vloupání do dvou vozidel
Dosud neznámý zloděj se v průběhu dvou dnů v ulici U Panského dvora vloupal dvou vozidel zn. Renault a BMW. Z jednoho z vozidel následně odcizil skoro vše, co tam nalezl (autorádio, autopotahy, autolékárničku, výstražný trojúhelník a doklady od vozidla). Z druhého pouze dioptrické brýle a také poškodil středový panel. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 10 tisíc korun.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 6. května 2011
 

vytisknout  e-mailem