Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obvinění muži skončili ve vazbě

Za vloupání do autosalonů a dalších objektů jim hrozí několikaleté tresty 

Rozbité okno, poničená deska prodejního pultu a poškozená pokladna. Přesně tak to vypadalo v  sobotu 8. ledna ráno v jednom z pneuservisů v Jičíně. Obdobně dopadl i  autosalón v Nové Pace, který v noci na sobotu 5. února „navštívil“ rovněž  neznámý pachatel.  Dovnitř se  dostal přes výlohu, kterou rozbil, a poté v prodejní části poškodil pult, ze kterého odcizil příruční pokladnu s několikatisícovou hotovostí. Další objekt, do kterého se  pachatel vloupal  v noci 19. října loňského roku, byl  autosalón v Jičíně.
 
Na všech třech případech velmi  intenzivně pracovali jičínští kriminalisté, kteří ve spolupráci s  královéhradeckými policisty zjistili, kdo za  nimi stojí. Jedná se o  tři muže ve věku od 32 do 35 let z Hradce Králové, kteří toho  mají na svědomí daleko víc.
 
Od července loňského roku do současné doby se specializovali na autosalóny, autoservisy, pneuservisy a další objekty v rámci celé České republiky, kde kradli hlavně peníze. Celkem se tak obohatili o 1.100 tisíc korun a navíc po sobě zanechali škodu  ve výši 1.360 tisíc korun.
Povedenou trojici zadrželi v minulých dnech na Královéhradecku policisté ze zásahové jednotky. Poté následovaly domovní prohlídky, při kterých kriminalisté zajistili nejen důkazní materiál, ale i část odcizených finančních prostředků.
 
Všichni tři muži byli obviněni ze spáchání zločinu krádeže a přečinu poškozování cizí věci spáchaného ve spolupachatelství, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Na verdikt soudu si ovšem muži  počkají ve vazbě, kam je poslal soudce Okresního soudu v Hradci Králové. 

nprap. Hana Klečalová
24. 3. 2011

vytisknout  e-mailem