Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obvinění podváděli přes internet

ÚSTÍ NAD LABEM - Místo zboží posílali kamení. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 26 a 21let pro trestný čin Podvodu. Obvinění pod smyšlenými jmény nabízeli prostřednictvím internetového portálu dodání spotřební elektroniky (mobilní telefony a počítačové komponenty). Podmínkou ovšem bylo, aby zájemci uhradili částku předem. Zájemci tak minimálně v osmi případech učinili a obvinění jim za to poslali balík s obsahem kamenů a zmuchlaných papírů. Tímto jednáním způsobili poškozených celkovou škodu kolem 44 tisíc korun. Za uvedené jednání jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let

I přes zákaz řídil
Chlumečtí policisté v odpoledních hodinách kontrolovali 42letého řidiče vozidla Lancia Lycra. Při této kontrole policisté zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidle a to do prosince letošního roku. Tím, že nepočkal ještě pár týdnu, tak se dopustil trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozí mu, že se nejenom řidičáku nedočká, ale i trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel se pravděpodobně v průběhu noci v centru města v ulici Resslova vloupal do osobního vozidla Š-Pick up, ze kterého následně odcizil elektrické nářadí ( AKU šroubovák, utahovací šroubovák a brašnu s nářadím). Majiteli tak způsobil škodu kolem 21 tisíc korun.

 

Ústí nad Labem 16.10.2014
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem