Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obvinění sděleno dvěma mužům

TRUTNOVSKO - Vloupání do prodejny a zahradních chatek objasněna 

V průběhu minulého týdne jsme širokou veřejnost informovali o dvou případech, kdy v té době ještě neznámí pachatelé v průběhu dvou dnů násilím vnikli do jedné z prodejen v centru Trutnova na ulici Na Struze. Trutnovští policisté oba případy zadokumentovali pro podezření ze spáchání krádeže provedené vloupáním, za které „nezvaným hostům“ hrozí až pětileté vězení. Majitel provozovny předběžně vyčíslil způsobenou škodu na necelých 60 tisíc korun.
Díky výborné a profesionálně odvedené práci při ohledání místa činu, tak i z následně provedeného šetření vyplynulo, že se uvedeného protiprávního jednání mohla dopustit dvojice mužů z Trutnova. Na základě zajištěných stop a dalších důkazů skončila podezřelá dvojice ve věku třiadvacet a devatenáct let na policejním útvaru, kde se ke svému protiprávnímu jednání doznala. Trutnovští kriminalisté na základě provedených výslechů zjistili, že oba podezřelí měli navíc v průběhu posledních měsíců násilím vniknout do několika rekreačních objektů v Trutnově na Polské ulici.
V prodejně se dvojice zaměřila na oděvní svršky, hodinky, šperky, drogistické zboží, elektroniku a alkoholické nápoje. Ze zahradních chatek mizely kanystry s pohonnými hmotami, sekačka, řetězová pila, zahradní nůžky a jiné vybavení, které slouží k údržbě zahrady a jejího okolí. Poškozenými byla celková škoda odhadnuta na necelých 80 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na 5 let. Část odcizených věcí policisté zajistili a tyto budou po řádném zadokumentování vráceny jejich majitelům.
nprap. Bc. Udo Ertner
22. 10. 2012 ve 13:20

vytisknout  e-mailem