Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obvinění z krádeže a dealerství

HRADECKO - Muž "navštěvoval" cizí pozemky a prodával drogy. 

Policisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové v minulém měsíci obvinili z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami a jedy, porušování domovní svobody, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 28letého muže z Hradce Králové. Prokázali mu, že od září 2017 do letošního května na různých místech v Hradci Králové prodal nebo dal bezúplatně 5 lidem více jak 0,5 kg pervitinu a téměř 4 dkg marihuany, za což obdržel téměř 110 tisíc korun. Dále mu prokázali, že během 13 měsíců vnikl po překonání oplocení na 15 soukromých pozemků, z kterých odcizil celkem 8 kol a peněženky s hotovostí, platební karty, doklady ale i mobily. Tyto věci bral z vozidel, která majitelé nechala na svých dvorcích otevřená. Poškození vyčíslili škodu na téměř 100 tisíc korun.
Muž, který má v rejstříku trestů již 10 záznamů ohledně protiprávního jednání převážně majetkového charakteru, se trestné činnosti dopustil přesto, že byl na konci roku 2016 za obdobnou činnost odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody a brány věznice opustil na konci července 2017. Do protokolu obviněný muž svou trestnou činnost přiznal a uvedl, že nemá žádné bydliště ani příjmy, že je uživatelem jak marihuany, tak i pervitinu a uvedl "Krádeže a prodej drog, jsou jediným mým zdrojem příjmů. Jiné peníze nemám."
Aby se nedopouštěl dalších trestných činů a nevyhýbal se stíhání, byla na něho uvalena vazba. Pokud ho soudce uzná vinným, může být odsouzen k trestu odnětí svobody až na 5 let.

por. Iva Kormošová
5.12.2018, 9.00 
 

vytisknout  e-mailem