Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obvinění ze znásilnění a loupeže

ÚO Bruntál - znásilnění skončilo oloupením o kabelku a jiné zprávy 

Znásilnění skončilo oloupením o kabelku
V pondělí jsme vypátrali a zadrželi podezřelého 27letého muže, na kterého byl vydán státním zástupcem souhlas k zadržení pro podezření z násilné trestné činnosti, ke které mělo dojít v sobotu v brzkých ranních hodinách v Bruntále. Po zjištění všech skutečností a odstranění rozporů muže policejní komisař SKPV v úterý 15.5.2012 obvinil ze zvlášť závažných zločinů znásilnění a loupeže. Dle obvinění měl muž po předchozím souhlasu doprovodit 35letou ženu k bydlišti. Po otevření vstupních dveří do panelového domu se dožadoval pohlavního styku, čemuž se poškozená ubránila. Vyzvala ho k odchodu, jak procházel kolem ní, tak jí po krátkém přetahování odcizil kabelku a z místa utekl. Poškozená se ho snažila pronásledovat, ale po chvíli se jí ztratil. V kabelce měla peněženku, hotovost 450 Kč, doklady, mobilní telefon a jiné osobní věci. Ke zranění nedošlo. Způsobená škoda činí 1050 Kč. Policisté ihned po oznámení začali po muži pátrat, zjistili, že se jedná o 27letého místního občana a následně vydal státní zástupce souhlas k jeho zadržení. Nyní je již obviněn. Stíhání je vedeno na svobodě a muži hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let.
 
Při vykonávání prospěšných prací kolegu bezdůvodně napadl
Z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování sdělili rýmařovští policisté v úterý 15.5.2012 podezření 56letému muži. Ten měl dne 25.4.2012 v  areálu recyklačního dvora v Břidličné, při výkonu prospěšných prací, bezdůvodně slovně napadnout 49letého kolegu. Měl se ho pokusit napadnout i fyzicky a vyhrožovat mu těžkou újmou na zdraví. Výhružky měl podporovat pomoci dřevotřískové desky, kterou po poškozeném hodil. Deska však při letu narazila do železného sloupu haly a nikoho nezasáhla. Ke zranění osob nedošlo.
 
Na zahrádce restaurace přišla o kabelku
V úterý 15.5.2012 oznámila bruntálským policistům 23letá žena odcizení kabelky. K činu mělo dojít dne 12.5.2012 v brzkých ranních hodinách na letní zahrádce restaurace na ulici Okružní v Bruntále. Pachatel využil nepřítomnosti poškozené, která se na chvíli vzdálila od stolu a z pod židle ji odcizil odloženou kabelku. V ní byly doklady, hotovost, platební karta, mobilní telefon a další věci. Způsobená škoda činí 1 tisíc Kč.
 
Prodavačce, která šla pro zboží do skladu, odcizil mobil
V Rýmařově v prodejně tabákových výrobků na ulici Okružní dne 15.5.2012 chtěl koupit 37letý muž plničku dutinek. Nechal si od prodavačky ukázat tři výrobky, když žena odešla do skladu pro levnější produkt, tak jí měl odcizit z prodejního pultu mobilní telefon v hodnotě 1 tisíc Kč a z prodejny odešel. Policisté šetřením zjistili pachatele, u kterého zajistili i odcizený mobilní telefon. Vrátili jsme ho majitelce a muži jsme sdělili ještě ten den podezření z přečinu krádeže. Tohoto jednání se měl dopustit i přes skutečnost, že byl v minulosti odsouzen.
 
Dostal smyk, zlomil svodidlo a skončil v příkopu
V 10,15 hodin dne 15.5.2012 mezi obcemi Bruntál a Václavov došlo k nehodě vozidla Fabia. 27letý řidič po projetí mírné levotočivé zatáčky vyjel s fabií za pravý okraj, strhl řízení vlevo a vyjel zpět na komunikaci. Aby nevjel do protisměru, tak strhl řízení vpravo, dostal smyk, který nezvládl. Vyjel mimo silnici, kde narazil pravým bokem do svodidla, které částečně zlomil a vyvrátil. Pak se přetočil a zůstal stát v přilehlém příkopu. Při nehodě se lehce zranil a byl převezen k ošetření do nemocnice. Způsobená škoda činí 150 na vozidle a 10 tisíc na svodidle. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
16.5.2012
 

vytisknout  e-mailem