Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněno již sedm osob

LOUNY - Na svědomí mají sérii krádeží motorové nafty... 

Série trestné činnosti týkající se krádeže motorové nafty na Lounsku se rozrostla o další skutek a další obviněné. Celkem již tak policisté obvinili sedm pachatelů, kteří v minulých týdnech kradli pohonné hmoty hlavně ze zaparkovaných autobusů v obcích Kozly a Panenský Týnec (více zde), ale v posledním objasněném případu i z odstaveného nákladního vozidla v obci Peruc. Tohoto skutku se dopustila skupina pěti pachatelů z povedené, zatím sedmičlenné, party ve věku 20 – 33 let z Mostecka. Jak jsme již uváděli, mladí muži se na nekalé výpravy vydávali v obměněných skupinách a na svědomí mají krádeže paliva v hodnotě přesahující  již dvacet tisíc korun. Všichni byli obviněni z trestného činu krádeže a jejich stíhání je vedeno na svobodě. Policisté na případu dále pracují.
 
Motorová nafta odcizená i z osobního auta
 
O tom, že pohonné hmoty se nekradou jen z nákladních vozidel či z autobusů, ale také z osobních aut, svědčí i další případ krádeže motorové nafty. Tu odcizil zatím neznámý pachatel ze zaparkovaného vozidla zn. Renault Master na Nerudově náměstí v Žatci. Ke skutku došlo ze středy na čtvrtek poté, co poberta nezjištěným předmětem navrtal plastovou nádrž. Odcizil z ní celkem 30 litrů paliva. Celková škoda, kterou svým počínáním napáchal, byla vyčíslena na 4 020 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.  
 
Další pohonné hmoty zmizely i ze stodoly
 
Policisté šetří vloupačku do oplechované haly – stodoly v Žatecké ulici v Podbořanech. Dosud nezjištěný poberta odtud v minulých dnech odcizil dva horní závěsy na valníky z odstavených traktorů, alternátor z traktoru Zetor 12011 a také 110 litrů motorové nafty. Celková škoda byla odhadnuta na 9 tisíc korun. Případem se již zabývají podbořanští policisté.
 
Krádež železa
 
Na pozemek jednoho rodinného domu ve Staňkovicích na Žatecku vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný poberta. Ze dvora odcizil cca 400 kilogramů železného šrotu v hodnotě 2 000 Kč. Nejenže se dopustil trestného činu krádeže, ale zároveň i trestného činu porušování domovní svobody, za který zákoník v tomto případě ukládá až tříletý pobyt za mřížemi.  
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. února 2013
 

vytisknout  e-mailem