Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Obviněný muž vydíral poškozeného

JIHLAVSKO: Nutit ho, aby změnil svoji výpověď 

Muž, který byl obviněn ze spáchání zločinu loupež, po propuštění na svobodu vydíral poškozeného. Na konci října napadl útočník v odpoledních hodinách v bytě domu v Třešti osmačtyřicetiletého muže. Požadoval po něm vydání peněz. Když to muž odmítl, napadl ho útočník fyzicky. Násilím ho přitlačil k zemi a z kapsy vytáhl poškozenému peněženku, ze které si vzal peníze. Poté poškozený z bytu odešel. Po přijetí oznámení vyjeli policisté okamžitě na místo. Pachatel v bytě již nebyl a policisté po něm začali okamžitě pátrat. Ve večerních hodinách se jim podařilo pachatele nalézt a zadržet. Zadrženého muže umístili do policejní cely. Policejní komisař zahájil trestní stíhání pětatřicetiletého muže. Byl obviněn ze spáchání zločinu loupež. Po provedení procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a byl stíhán na svobodě. 
 
Obviněný muž ale s pácháním trestné činnosti nepřestal a rozhodl se, že bude poškozeného vydírat a nutit ho, aby změnil svoji výpověď. Když viděl ve večerních hodinách poškozeného procházet autobusové nádraží v Třešti, rozeběhl se za ním. „Poškozený se snažil utéct. Útočník ho ale dostihl, chytil muže rukou pod krkem a hrozil mu usmrcením v případě, že nestáhne svoji výpověď“, řekl prap. Bc. Jiří Vojtíšek z oddělení obecné kriminality. Poté útočník z místa utekl. Při napadení poškozený zraněn nebyl.
 
Policisté následně útočníka opět zadrželi a umístili do policejní cely. Policejní komisař rozšířil trestní stíhání pětatřicetiletého muže. Byl obviněn ještě ze spáchání zločinu vydírání. Vzhledem k tomu, že v trestné činnosti obdobného charakteru obviněný muž pokračoval a vzniklo podezření, že by pokračoval i nadále, vznikly důvody vazby. Obviněný muž byl na konci minulého týdne na podaný návrh vzat do vazby a následně eskortován do brněnské věznice.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem