Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněný peníze nesplácel

LOUNY – Podvod, Vloupání do RD a OA, Vloupání v Žíželicích, Alkohol 

Úvěrový podvod
Dne 27. 7. 2009 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Úvěrový podvod“, kterého se dopustili tím, že dne 20. 09. 2005 v Žatci v prodejně elektro společnosti ASTRIC s.r.o podepsal úvěrovou smlouvu, do které uvedl nepravdivé údaje o zaměstnavateli a výši příjmu. Na základě takto uzavřené úvěrové smlouvy byl obviněnému poskytnut revolvingový úvěr, který čerpal prostřednictvím úvěrové karty. Vyčerpaný úvěr do současné doby neuhradil a kontaktu s poškozenou společností se vyhýbá. Způsobená škoda činí 31 458 Kč.

Vloupání do rodinného domu a vozidla
V době od 26. 7. do 27. 7. 2009 vypáčil dosud neznámý pachatel za použití krumpáče okno do ložnice u domu v obci Zálezly. Poté vnikl do domu a z obývacího pokoje odcizil zesilovač Sony a digitální fotoaparát. Následně pachatel odcizil čelní sklo, zrcátko, reproduktor a kufr s nářadím z osobního automobilu Škoda Pick Up, které bylo zaparkované u domu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 18 030 Kč.

Pachatel odcizil peníze, boty a klíče
V době od 24. 7. do 27. 7. 2009 se dosud neznámý pachatel vloupal v obci Žíželice, po vykopnutí okénka kotelny, do administrativní budovy firmy Kovo Žíželice s.r.o., kde následně po vykopnutí nebo rozlomení zámku dveří prohledal všechny místnosti. Z budovy odcizil finanční hotovost, černé boty a svazek 20-ti klíčů. Způsobená škoda byla vyčíslena na 13 200 Kč.

Zkrácené přípravné řízení
Dne 27. 7. 2009 sdělili policisté podezřelému, podle § 179b odstavec 3 trestního řádu, podezření ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se dopustil tím, že dne 24. 7. 2009 byl stavěn hlídkou v Žatci při řízení motorového vozidla zn. Fiat Punto, kdy mu byla naměřena přístrojem Drager hodnota 2,34 promile. Poté při opětovné zkoušce mu dále bylo naměřeno 2,16 promile alkoholu v dechu.
 

vytisknout  e-mailem