Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněný s komplici vnikl do trafostanice

ÚSTÍ NAD LABEM - Sběrači kovů jsou během dne schopni odnosit stovky kilogramů barvených kovů. 

Policejní komisař sdělil obvinění 27letému muži z trestných činů Krádeže, Poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení a Zatajení věci. Obviněný toho na triku má poněkud více. Převážně se dopouštěl krádeží kabelů,kdy se jím způsobená škoda pohybuje kolem 68 tisíc korun. V jednom případě společně s dalšími třemi komplici vnikli do areálu podniku, kde se vloupali do budovy trafostanice a odcizili 140 kilogramů měděného vinutí. Tento materiál si naskládali do několika tašek a měli se k odchodu. K jejich překvapení byli ale zadrženi policejní hlídkou. Obviněný byl v minulosti již pro obdobnou trestnou činnost již odsouzen. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 6 let.
 
Krádež pneumatik
Dosud neznámý pachatel v průběhu dvou dnů z 8.-10.11. vnikl na pozemek společnosti v Předlicích, ze kterého následně odcizil přesně nezjištěné množství pneumatik a tři plechové kanystry s naftou. Předběžně vyčíslená škoda se pohybuje kolem 124 tisíc korun.
 
Neoprávněné pobírání sociálních dávek
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení šetří případ Podvodu, kdy podezřelá 31letá žena zhruba jeden rok neoprávněně čerpala od Úřadu práce rodičovský příspěvek na svou dceru, ačkoliv její dcera navštěvovala mateřskou školu v rozsahu, který není z hlediska nároku na výše uvedenou dávku přípustný.
 
 
Ústí nad Labem 11.11.2014
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem