Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obviněný se činil

LITOMĚŘICE – Na rozhodnutí soudu čeká ve vazbě … 

Z rukou policistů si převzal tento týden obvinění pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody 31letý muž z Litoměřic. Od listopadu 2012 do února letošního roku páchal majetkovou trestnou činnost v okrese Litoměřice. Celková škoda byla vyčíslena na několik desítek tisíc korun. Obviněný vnikl v šesti případech násilným způsobem do soukromých objektů a předmětem jeho zájmu bylo převážně ruční a elektrické nářadí, ale i předměty ze železa, které následně prodal a získané peníze užil pro svou potřebu. Na svém kontě má také krádež motorové pily, kterou si pronajal v půjčovně nářadí. Na základě uzavřené smlouvy měl pilu vrátit, což však neučinil. Následným šetřením bylo zjištěno, že pilu v hodnotě 11 tisíc přenechal za úplatu další osobě. Za nezákonnou činnost ho může podle trestního zákoníku postihnout až tříletý trest odnětí svobody. Obvinění putovalo za dotyčným do vazby, kde čeká na rozhodnutí soudu.
 

Krádež vozidla
Počátkem tohoto týdne byl v litoměřické Družstevní ulici odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Škoda Octavia. Automobil zmizel z parkoviště před domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 110 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 

Do garáže pro kola
V průběhu uplynulého týdne vnikl po překonání oplocení neznámý pachatel na dvůr domu v Terezíně. Dále odstranil násilným způsobem zámek vrat garáže, z které odcizil dvě jízdní kola. Majitel objektu vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Po pachateli krádeže a porušování domovní svobody pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

Než nakoupil, byl okraden
Na parkovišti litoměřického nákupního centra ve středu v odpoledních hodinách zanechal poškozený v uzamčeném osobním vozidle příruční zavazadlo. Když se zhruba po hodině vrátil k vozidlu, čekalo ho nemilé překvapení. Neznámý lapka zřejmě pohledu na příruční tašku neodolal. Po rozbití zámku dveří si tašku s obsahem dokladů přivlastnil. Majitel vozidla předběžně vyčíslil škodu na 2 tisíce korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

14. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem