Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obviněný z pokusu vraždy skončil ve vazební věznici

KRAJ/ČESKOLIPSKO - Dopadli jsme ho krátce po činu. 

Dne 16. července zhruba 10 minut po 18. hodině v parku v centru Nového Boru napadl nožem 52letý muž svého 36letého známého a způsobil mu zranění, které si vyžádalo letecký transport do nemocnice a následnou hospitalizaci. Muže důvodně podezřelého z tohoto útoku zadrželi policisté téhož dne kolem 18.35.transport napadeného do nemocničního zařízenítransport napadeného do nemocničního zařízení

Následující den ho vyšetřovatel služby kriminální policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. Do vazby ho soudce poslal v pátek 19. července v odpoledních hodinách. Motiv činu je předmětem probíhajícího vyšetřování. Obviněný i poškozený se pohybovali v novoborské komunitě bezdomovců.

V letošním roce jde v Libereckém kraji o pátou událost kvalifikovanou jako zločin vraždy. Jedna z nich byla dokonaná a další čtyři proběhly ve stádiu pokusu. Ve všech případech vražd jsme zahájili trestní stíhání osob, které z jejich spáchání důvodně podezříváme.

22. 7. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

transport napadeného do nemocničního zařízení

transport napadeného do nemocničního zař... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem