Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ocelová svodidla mu v jízdě nezabránila

LIBERECKO - Jízdu pod vlivem alkoholu 41letého muže ukončili policisté z dopravního inspektorátu Liberec. 

Na začátku předešlého týdne v pozdejších odpoledních hodinách byli operačním důstojníkem vysláni policisté z dopravního inspektorátu Liberec ke střetu dvou vozidel na silnici I/35 v směru Hodkovice nad Mohelkou.

Během šetření uvedené dopravní nehody si policisté všimli jedoucího vozidla tmavé barvy typu SUV, 2.jpgkteré v jednu chvíli náhle změnilo směr jízdy vpravo až ke kovovým svodidlům, kde se v ten okamžik zvedl oblak prachu a vozidlo se následně vrátilo zpět do jízdního pruhu, kdy viditelně nejistou kličkující jízdou pokračovalo dále. Přibližujícímu vozidlu tovární značky Hyundai se nepodařilo vyhnout ani reflexním kuželům, které viditelně označovaly místo dopravní nehody a jeden z nich přejelo. 

Policisté řidiče vozidla zastavili a vyzvali jej také k podrobení se dechové zkoušky. Jedenačtyřicetiletý řidič krátce po šesté hodině večer nadýchal 3,44 promile alkoholu. Na vozidle byly také viditelné stopy po střetnutí se svodidly. Na místě  byl muži odebrán řidičský průkaz a zakázaná další jízda.

Po zadokumentování celé události si řidič převzal Záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návkové látky, za který mu hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody na šest měsíců až tři letá, pěněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

19. srpna 2024
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem